Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Uručeni paketi MNS-a za đake prvake u Subotici

2020.08.27
18:39
2020.08.27
18:47
Forrás
Panon RTV
Na teritoriji grada Subotice, pakete Mađarskog nacionalnog saveta dobila su 143 đaka prvaka, koji će nastavu pohađati na mađarskom jeziku.

Paketi su danas popodne uručeni u Osnovnoj školi Majšanski put. Pakete su deca dobila zahvaljujući podršci Vlade Mađarske i uz pomoć Saveza „Rakoci".

Mađarski osnovci, koji polaze u prvi razred, školske pakete i školske torbe u Osnovnoj školi Majšanski put u Subotici, preuzeli su u skladu sa epidemiološkim pravilima.

Paket, u vrednosti od oko pet hiljada dinara, koji treba da obezbedi što lakši početak škole, u sebi sadrži školski pribor, sveske, peronicu i vaspitne knjige. Zahvaljujući Savezu „Rakoci", deca su dobila i školsku torbu.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ibolja De Negri, član Izvršnog odbora, MNS: „Na teritoriji Subotice beležimo pad broja učenika, odnosno đaka prvaka. Radi se o broju od devet đaka. Toliko će ih biti manje ove godine. Za nas predstavlja veliko zadovoljstvo što postoje mesta u kojima se broj đaka prvaka povećao, kao što je recimo Nosa, gde će biti 6 đaka prvaka. Veoma smo srećni zbog toga."

Širom Vojvodine će 1360 mađarskih đaka prvaka dobiti paket Mađarskog nacionalnog saveta.

MNS
paket
Subotica

Slične vesti

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!