Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Charles Krupa

US Open je zatvoren. Nadal je kralj tenisa!

2019.09.09
18:37
Forrás
Pannon RTV
U finalnom meču na US Openu Rafael Nadal pobedio Danila Medvedeva i osvojio svoj 19. Gren slem trofej. Dobili smo i potvrdu, serija igara je potvrdila – Medvedev je kandidat za kvartet kraljeva.

Rezultat svedoči kakva se drama odvijala na najvećem teniskom poprištu, stadionu Arertur Eš u Njujorku. Prvo 7:5, 6:3, za Nadala pa kad je sve već mirisalo na kraj Medvedev je odgovorio 5:7, 4:6,. Odjednom ništa nije bilo gotovo. Jednom će možda neko priznati da je u tom momentu i onaj ruski humanoidni robot Fjiodor koji je pre dve nedelje prispeo na međunarodnu svemirsku stanicu  ostavio svoj poso, pogledao kroz prozor dole na Atur Eš i pitao "Što dejajet maljčiki? I nastavio da gleda to čudesno nadigravanje dole na Zemlji.

Dole je počela drama. Nije za prepričavanje, peti set posle četiri sata i 5o minuta igre dobio je Nadal, dobio je meč, osvojio je 139, američki turnir koji je bio otvoren za svakoga ko zna mnogo dobro da igra tenis i ima sertifikat ATP-a. Vereovatno je i robot Fjodor aplaudirao negde odozgo iz našeg sazvežđa jer je Nadal takav sportski kalibar za zaslužuje svemirska čestitanja.

Međutim nismo dobili samo pobednika ovog turnira, jer, finalna igra je bila i završni čin inicijacije šampiona bnudućnosti. Diplomac sa Lomonosova, Danil Medvedev koji je kod publike prošao kao bos po trnju sve je to istrpeo, ubedio publiku da nema razlog za netrpeljivost, odigrao seriju koja ga je uvela u elitu i kolege ubedio da je postao "četvrti elemenat" svetskog tenisa, a došao je iznenada kao 119. Elemenat Mendeljejevog periodnog sistema elemenata, svi znaju da mora da postoji samo ga još nigde nema. Evo tu je : Danil Medvedev.

Tanjir koji pripada finalisti US Opena biće platform sa koje  na svaki sledeći veliki turnir poleće Danil Medvedev, a Rafin 19. Gren slem pehar je 19 kruna koju nosi  srednji od tri kralja koji u tenisu vladaju ovom planetom.Njegova kruna je najnovija I danas najbolje sija.

Svako ko razume sport i svako ko je tek noćas regrutovan kao ljubitelj igre može biti radostan zbog igre koja je priređena u finalu.

US Open
Rafael Nadal
tenis

Slične vesti

Najnovije

15:26

Dan nezavisne Mađarske

Dana 16. juna 1958. godine su pogubljeni mučenici mađarske revolucije i rata za nezavisnost iz 1956. godine, kao i povlačenje sovjetskih trupa juna 1991. godine obeležava se kao Dan nezavisne Mađarske.
12:30, Frissítve: 17:44

Počelo 66. Sterijino pozorje

U Novom Sadu je otvoreno 66. Sterijino pozorje-pozorišni festival. Ovogodišnja manifestacija je nazvana "Zlu vremenu, uprkos", signalizirajući na negativne učinke koronavirusa. Ceremonija otvaranja je bila praćena sa velikim interesovanjem.
14:03

Nagrađeni talenti iz Vojvodine

U Subotici je održana svečanost na kojoj su nagrađeni izvrsni mađarski đaci i studenti iz Vojvodine, izabrani su "Ambasadori talenta". Pobednici su dobili prigodnu plaketu, prigodni poklon i podsticaj koji im je obezbedio Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.