Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Uskoro 24 časa programa Subotičkog mađarskog radija

2019.08.12
18:38
2019.08.12
18:50
Forrás
RTV Pannon
Još samo nekoliko dana Subotički mađarski radio može da se sluša na 89,6 megaherca, jer radio uskoro dobija svoju novu 24 časa dostupnu frekvenciju.

Od 19. avgusta na frekvenciji 107,1 megaherca slušaoci će moći da čuju emisije na koje su navikli, poput „Napindito", „Mozaik", muzičke emisije, subotnje verske emisije i one nedeljom posvećene poljoprivredi.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Tokom radne nedelje Subotički mađarski radio svoj program počinje emisijom „Napindito" ispunjenoj različitim izveštajima, zanimljivim razgovorima u studiju, telefonskim uključenjima, vestima, servisnim informacijama, i ne poslednje, dobrom muzikom. Jednu od urednica Zitu Bajči zatekli smo u sred posla: „Ovo je urednička soba. Preslušavam materijale koji su pripremljeni za emisiju „Napindito". Uživam u svakom trenutku svog posla. Relativno sam nova u ekipi i svaki dan je novi izazov, pun zanimljivosti, pun lepih stvari."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ištvan Benčik je 40 godina u radiju, to mu je odredilo čitav život. Nakon penzionisanja, nekoliko meseci je izdržao bez radija, nakon toga je ponovo stao iza mikrofona: „Nije bilo sumnje da, iako sam u penziji, ukoliko se ukaže prilika i ima mogućnosti, da ću ponovo doći iza mikrofona, gde se, moram da priznam, ne osećam loše. Dobro se osećam, radujem se što je moj rad još uvek potreban, i što još uvek mogu da pružim, da nešto dam slušaocima. Jer radio, radijsko emitovanje, postoji zbog slušalaca."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

U vremenu od 10 časova prepodne do 14 časova omiljena emisija „Mozaik" bavi se različitim temama. Ima u njoj sporta, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, ekoloških i penzionerskih tema. Tokom tematskih časova stručnjaci se detaljno bave pojedinim pitanjem, obraćajući se zainteresovanima. Suzana Dedić, urednica „Mozaika" pre nekoliko dana se vratila sa porodiljskog odsustva: „Već su stigle poruke da se raduju što mi ponovo čuju glas. To pomaže da posao ide lakše. Naravno, deo mog srca je kući sa mojom devojčicom, ali i ovde se punom snagom usredsređujem na ono što volim da radim."

Od 19. avgusta sledi velika promena u životu Subotičkog mađarskog radija, umesto dobro poznate frekvencije, radio će početi emitovanje na 107,1 megaherca. Dobra vest za slušaoce je da od ponedeljka ih očekuje 24-oro časovni program. Dakle, ne zaboravite, od ponedeljka potražite Subotički mađarski radio na frekvenciji od 107,1 megaherca.

Subotički mađarski radio
RTV Panon
frekvencija
radio
emisija

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije