Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Bognár Róbert

Uskoro će biti objavljeni novi konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

2022.01.01
15:44
2022.01.02
16:44
Forrás
Pannon RTV
Za nekoliko nedelja će biti objavljeni novi konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Poljoprivrednici bi već sada trebali pratiti i obratiti pažnju na ove vesti.

Budžet sekretarijata u 2021. godini je iznosio 6,8 milijardi dinara, od čega je 1,1 milijarda dinara otišlo poljoprivrednicima u obliku bespovratne direktne pomoći. U 2022. godini će budžet biti 8,3 milijardi dinara. Za kredit Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede se prošle godine prijavilo više ljudi nego prethodne godine.

Pannon RTV/ Bognár Róbert

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je 2021. godine potpisao više od 1600 ugovora o subvenciji za navodnjavanje, poljoprivrednu opremu, pčelarstvo, subvencije za pokretanje posla, a mnogi su se prijavili za zamenu priključne mehanizacije.

Robert Otot, zamenik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu: „Poljoprivrednici mogu očekivati ​​raspisivanje naših prvih konkursa u drugoj polovini januara i početkom februara, pa bih vam skrenuo pažnju da pratite vesti i internet stranicu sekretarijata. Što se tiče mera, planom je predviđen budžet od 8,3 milijarde dinara u 2022.godini."

Pannon RTV/ Bognár Róbert

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede je odobrio 2021. godine kredite u iznosu od oko 430 miliona dinara. Kod fonda se moglo konkurisati za deset vrsta kredita.

Viktor Molnar, zamenik direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede: „Verujem da će većina ili sve vrste kredita ostati. Ove godine proizvođači koji su se prijavili mogli su dobiti kredit uz kamatu od jedan posto. Mislim da će se ovaj povlašćeni uslov zadržati i 2022. godine."

Pannon RTV/ Bognár Róbert

Kako je rekao zamenik direktora verovatno će tokom januara, krajem januara, upravni odbor poljoprivrednog fonda odobriti i precizirati plan za 2022. godinu.

konkurs
pokrajinski sekretar za poljoprivredu
Robert Otot
Viktor Molnar

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.