Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Uskoro se u Mađarsku neće smeti preneti nijedna jabuka!

2019-10-08
17:24
2019-10-09
13:10
Forrás
Pannon RTV
Od sredine decembra stupaju na snagu nova pravila o unosu biljaka u Evropsku uniju.

Evropska unija želi da spreči širenje biljnih štetočina, te se od sredine decembra neće smeti uneti ni komad jabuke, ni grozd grožđa u EU. Počev od 14. decembra će se primenjivati strožiji pravilnici o tome šta putnici smeju da unesu u EU, kako bi se suzbile biljne štetočine. Pravilnik se odnosi i na unos biljaka za ličnu potrošnju. Novi pravilnik propisuje obaveznu kontrolu putnih torbi, saopštili su nadležni organi mađarske uprave za bezbednost hrane.   

Mađarska
voće
povrće

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.