Ugrás a tartalomra

Uskoro se vraća život u Mađarskoj

2021.04.05
20:42
2021.04.05
20:53
Forrás
Pannon RTV
Prema saopštenju mađarske vlade će broj vakcinisanih u Mađarskoj u utorak u ponoć, najkasnije sredu prepodne dostići 2,5 miliona.

Kako je saopšteno, kada ministar unutrašnjih poslova Mađarske ustanovi da je izvršena vakcinacija 2,5 miliona lica, stupiće na snagu skraćenje policijskog časa na period od 22 časa uveče do 5 izjutra. Prodavnice će moći da budu otvorene od 5 ujutro do uveče 21.30 u proseku za 1 osobu na 10 kvadratnih metara. Otvoriće frizeri, kozmetičari i druge uslužne delatnosti.

Ipak, ugostitelji još neće moći da otvore, već će samo raditi dostavu ili odnošenje hrane, a neće raditi ni hoteli.

Nakon vakcinacije pedagoških radnika će škole i vrtići početi sa radom 19. aprila – stoji u saopštenju.

Mađarska
život
vakcinisani
vlada
miliona

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.