Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Uskršnji zeka do mališana stigao na motociklu

2021.03.31
17:59
2021.03.31
18:10
Forrás
Pannon RTV
Pitomi subotički motociklisti već 11 godina donose poklone i organizuju prikupljanje sredstava za zaštitnike „Lurko kuće" u Hajdukovu.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Članovi Moto kluba „Old Bikers Vojvodina" danas su deci uručili uskršnje paketiće slatkiša, a stavili su ih i na svoje motocikle.

Motociklisti „Old Bikers"-a stigli su u „Lurko kuću" u Hajdukovu oko dva sata u sredu popodne, gde sada već tradicionalno donose uskršnje poklone, za 24 mala štićenika „Lurko kuće" iz Hajdukova, Nose, Bačkih Vinograda i Palića.

Dvanaestogodišnji Eled Joža iz Nose je sa velikim uzbuđenjem otvorio poklon paket pun slatkiša. Bio je veoma srećan zbog posete motociklista. On je rekao da u „Lurko kući" već uveliko uče uskršnje pesme za polivače.

„Bio sam u zelenoj šumi, video sam plavu ljubičicu, htela je da uvene, da li je dozvoljeno polivanje?"

Ester Sabo, dvanaestogodišnja devojčica sa Palića, već je jako čekala da može da sedne na jedan pravi motocikl, ali je pre toga dobro pogledala šta im je doneo uskršnji zeka pitomih bajkera.

„Čokoladu, ove slane stvari i slatkiše."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Prema rečima Eržebet Kadar, vršioca dužnosti voditeljke „Lurko kuće" u Hajdukovu, mnogo toga mogu da zahvale članovima Moto kluba „Old Bikers Vojvodina", koji deci donose poklone ne samo tokom velikih praznika.

„Oni i tokom godine organizuju akcije, a u prikupljanje sredstava uključuju i svoje prijatelje, bajkere iz Slovenije i Mađarske."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Pitomi bajkeri širom sveta smatraju veoma važnim pružanje pomoći socijalno ugroženoj deci.

Atila Kikity, potpredsednik, MK „Old Bikers Vojvodina": „Za nas je to jedno veliko zadovoljstvo, da možemo nešto da učinimo za našu zajednicu, a posebno za onu decu kojoj je potrebno da imaju jedan mali osmeh na licu."

„Lurko kuće" pružaju prihvat u atmosferi ljubavi za decu koja žive u teškim porodičnim okolnostima. U Vojvodini, pored Hajdukova, takve ustanove rade još u Drljanu i Bečeju.

Uskrs
zeka
motocikl
Hajdukovo
Lurko kuća
Old Bikers Vojvodina
subotički

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.