Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Uskršnji zeka do mališana stigao na motociklu

2021.03.31
17:59
2021.03.31
18:10
Forrás
Pannon RTV
Pitomi subotički motociklisti već 11 godina donose poklone i organizuju prikupljanje sredstava za zaštitnike „Lurko kuće" u Hajdukovu.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Članovi Moto kluba „Old Bikers Vojvodina" danas su deci uručili uskršnje paketiće slatkiša, a stavili su ih i na svoje motocikle.

Motociklisti „Old Bikers"-a stigli su u „Lurko kuću" u Hajdukovu oko dva sata u sredu popodne, gde sada već tradicionalno donose uskršnje poklone, za 24 mala štićenika „Lurko kuće" iz Hajdukova, Nose, Bačkih Vinograda i Palića.

Dvanaestogodišnji Eled Joža iz Nose je sa velikim uzbuđenjem otvorio poklon paket pun slatkiša. Bio je veoma srećan zbog posete motociklista. On je rekao da u „Lurko kući" već uveliko uče uskršnje pesme za polivače.

„Bio sam u zelenoj šumi, video sam plavu ljubičicu, htela je da uvene, da li je dozvoljeno polivanje?"

Ester Sabo, dvanaestogodišnja devojčica sa Palića, već je jako čekala da može da sedne na jedan pravi motocikl, ali je pre toga dobro pogledala šta im je doneo uskršnji zeka pitomih bajkera.

„Čokoladu, ove slane stvari i slatkiše."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Prema rečima Eržebet Kadar, vršioca dužnosti voditeljke „Lurko kuće" u Hajdukovu, mnogo toga mogu da zahvale članovima Moto kluba „Old Bikers Vojvodina", koji deci donose poklone ne samo tokom velikih praznika.

„Oni i tokom godine organizuju akcije, a u prikupljanje sredstava uključuju i svoje prijatelje, bajkere iz Slovenije i Mađarske."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Pitomi bajkeri širom sveta smatraju veoma važnim pružanje pomoći socijalno ugroženoj deci.

Atila Kikity, potpredsednik, MK „Old Bikers Vojvodina": „Za nas je to jedno veliko zadovoljstvo, da možemo nešto da učinimo za našu zajednicu, a posebno za onu decu kojoj je potrebno da imaju jedan mali osmeh na licu."

„Lurko kuće" pružaju prihvat u atmosferi ljubavi za decu koja žive u teškim porodičnim okolnostima. U Vojvodini, pored Hajdukova, takve ustanove rade još u Drljanu i Bečeju.

Uskrs
zeka
motocikl
Hajdukovo
Lurko kuća
Old Bikers Vojvodina
subotički

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon