Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uspeh programa privrednog razvoja Fondacije Prosperitati

2019-07-25
18:20
2019-07-25
19:50
Forrás
Pannon RTV
Kao primer uspešne realizacije u Bajile Tušnadu prikazan je program privrednog razvoja Fondacije Prosperitati.

Na panel diskusiji na temu „Privredni razvoj bez granica – izvoz proizvoda i znanja" Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije predstavio je do sada postignute uspehe. Naglasio je: do sada je pušteno u rad 13 investicija velikog obima, četiri srednje veličine, a ostvarena su ulaganja u ukupnoj visini od 250 miliona evra.

„U slučaju velikih investicija izvoz proizvoda, recimo meda, može da se realizuje kroz integraciju. Podsetimo se da se jako mnogo medara javilo na našim predavanjima da bi i dalje želeli da se bave pčelarstvom. Mi smo omogućili njihovu integraciju. Uzdamo se u to da će uz podršku mađarske Vlade i HEPE (Mađarska kancelarija za podršku izvozu) ovi proizvodi dospeti i na inostrana tržišta. Ali, imamo i takvog proizvođača torbi koji već izvozi u blizu 30 zemalja, ili proizvođača lanaca koji izvozi na nemačko ili japansko tržište, imamo proizvođače nameštaja, začinske paprike ili biljnih začina" rekao je Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije Prosperitati.

Fondacija Prosperitati
Balint Juhas
Tušnad

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.