Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uspeh programa privrednog razvoja Fondacije Prosperitati

2019-07-25
18:20
2019-07-25
19:50
Forrás
Pannon RTV
Kao primer uspešne realizacije u Bajile Tušnadu prikazan je program privrednog razvoja Fondacije Prosperitati.

Na panel diskusiji na temu „Privredni razvoj bez granica – izvoz proizvoda i znanja" Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije predstavio je do sada postignute uspehe. Naglasio je: do sada je pušteno u rad 13 investicija velikog obima, četiri srednje veličine, a ostvarena su ulaganja u ukupnoj visini od 250 miliona evra.

„U slučaju velikih investicija izvoz proizvoda, recimo meda, može da se realizuje kroz integraciju. Podsetimo se da se jako mnogo medara javilo na našim predavanjima da bi i dalje želeli da se bave pčelarstvom. Mi smo omogućili njihovu integraciju. Uzdamo se u to da će uz podršku mađarske Vlade i HEPE (Mađarska kancelarija za podršku izvozu) ovi proizvodi dospeti i na inostrana tržišta. Ali, imamo i takvog proizvođača torbi koji već izvozi u blizu 30 zemalja, ili proizvođača lanaca koji izvozi na nemačko ili japansko tržište, imamo proizvođače nameštaja, začinske paprike ili biljnih začina" rekao je Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije Prosperitati.

Fondacija Prosperitati
Balint Juhas
Tušnad

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 17:22

Ključ Balkana stigao u Suboticu

Morahalom danas obeležava dan Srbije, gde je pre tačno godinu dana na ovaj dan otvoren Srpski kulturni centar „Kolo". Tim povodom virtuelno je simobolični Ključ Balkana predat Subotici.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.