Ugrás a tartalomra
A vajdasági tortacsodák

Uspeh torte Subotičanke u Mađarskoj

2019-09-21
09:06
Forrás
RTV Pannon
Torte koje predstavljaju subotičku secesiju i bunjevačku nošnju osvojile simpatije mađarskog žirija.

Na prvom međunarodnom takmičenju u dizajnu torti održanom u mađarskom gradu Sikso je Marlena Patarčić Ditrih osvojila četvrto mesto sa svojim kreacijama. Ona je završila 11-mesečni intenzivan kurs poslastičarstva, a predstavila je torte koje predstavljaju subotičku secesiju i bunjevačku nošnju.

Na takmičenju su učesnici predstavili torte raznog dizajna, NLO, papagaje, likove junaka fantastičnih filmova i slično. Komplikovanije torte su pripremane više meseci, a za neke je bilo teško da se poveruje da su uopšte jestive poslastice. Na takmičenje se prijavilo više stotina poslastičara i amatera. Autori tri najuspešnije torte su se plasirali na dalje međunarodno takmičenje.   

Subotica
torta
Mađarska
Marlena Patarčić Ditrih
Sikso

Slične vesti

Most

12:23

Falutakarítási akció Horgoson

Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije