Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Uspešan Sajam privrede

2019-06-01
20:47
2019-06-01
20:53
Forrás
Pannon RTV
Podelom nagrada u subotu je završen 13. Međunarodni i regionalni privredni sajam na kojem je ove godine država partner bila Italija.

Organizatori kažu da je uspešno sklopljeno više poslovnih sporazuma. Zbog toga ocenjuju da je 13. Međunarodni i regionalni privredni sajam bio uspešan. Na njemu se tokom tri dana predstavilo osam država i 180 izlagača u Hali sportova u Subotici.

Štand banjskog kupališta „Sent Eržebet"u Morahalomu  posetioci su neprestano obilazili, kaže Endre Jenei, domaćin štanda: „One koji su došli interesovalo je kakvi su uslovi parkiranja kod nas, kako je moguće doći do nas što bliže i jednostavnije, a izvan kupališta, s obzirom da smo na peskovitom tlu, postoji i više mogućnosti u smislu da mogu da posete živi svet i prirodna bogatstva tokom putovanja, ili prilikom povratka ovamo u Vojvodinu".

Na trodnevnom predstavljanju bilo je mnogo toga i da se degustira. Na Sajmu je izložen bogat spoj domaćih i rukom rađenih proizvoda. „Marki's Farm" iz Hajdukova izložila je svoje proizvode od ovčijeg mleka. Posetioce su nudili domaće rađenim ovčijim sirevima, kao i onim pakovanim u tegle, koji su pre toga zreli najmanje mesec dana.

Vlasnica Melinda Ubori kaže da su po prvi put radili prezentaciju proizvoda i zadovoljni su: „Kupovali su, naravno, od svih naših proizvoda. I od zrelog natur sira, ali i od onog u teglama sa začinima."

Laslo Karai, koordinator sekcije za industriju Privredne komore Srbije smatra da je ova manifestacija pod jednim krovom okupila privrednike i stručnjake za privredu. „Na štandu Privredne komore učestvovalo je preko 60 izlagača, među njima i iz inostranstva, i bilo je stranih delegacija, i kako smo čuli ostvareno je više trgovačkih sporazuma."

Dodao je: zahvaljujući pozitivnim reakcijama, naredne godine će sa još većim trudom da prionu na organizaciju. S obzirom da za sajam postoji i veliko interesovanje iz okolnih država, i to je potvrdilo opravdanost njegove organizacije.

sajam privrede
Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije