Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uspesi vojvođanskih učenika u Budimpešti

2020-01-22
20:18
Forrás
Pannon RTV
Jedno prvo, dva druga i jedno treće mesto, kao i jednu specijalnu nagradu učenici osnovne škole „Petefi Šandor" iz Sente doneli su kući iz Budimpešte.

Učenici su učestvovali na konkursu u pisanja eseja koji je za Karpatski basen organizovalo slovačko društvo „Paloc". Iz škole je poslato devet takmičarskih radova u kategoriji osnovnih škola. Mladi su se nadmetali u različitim temama, između ostalog o rodnoj zemlji, a pisani su i radovi o obrazovanju na maternjem jeziku.

„Bilo je više tema, osim one o rodnoj zemlji. Moglo se pisati o starim zanatima, moglo se pisati o porodičnoj istoriji. Dvoje senćanskih učenika uobličilo je svoje misli o porodičnoj istoriji i bili su uspešni u tome. Međutim, kako smo u godini sloge, zbog toga su mladi i o slozi mogli da slože svoja razmišljanja. Mi smo veoma radosni i ponosni smo na decu jer svake godine, sada već četvrti put, uspešno obrađuju zadatke i vraćaju se kući sa nekim nagradama" kaže Đenđi Kormanjoš Katona, nastavnica, osnovna škola „Petefi Šandor" Senta.

Senta
Budimpešta
nagrade
učenici

Slične vesti

Most

Najnovije

Népszerű

Najčitanije