Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uspesi vojvođanskih učenika u Budimpešti

2020-01-22
20:18
Forrás
Pannon RTV
Jedno prvo, dva druga i jedno treće mesto, kao i jednu specijalnu nagradu učenici osnovne škole „Petefi Šandor" iz Sente doneli su kući iz Budimpešte.

Učenici su učestvovali na konkursu u pisanja eseja koji je za Karpatski basen organizovalo slovačko društvo „Paloc". Iz škole je poslato devet takmičarskih radova u kategoriji osnovnih škola. Mladi su se nadmetali u različitim temama, između ostalog o rodnoj zemlji, a pisani su i radovi o obrazovanju na maternjem jeziku.

„Bilo je više tema, osim one o rodnoj zemlji. Moglo se pisati o starim zanatima, moglo se pisati o porodičnoj istoriji. Dvoje senćanskih učenika uobličilo je svoje misli o porodičnoj istoriji i bili su uspešni u tome. Međutim, kako smo u godini sloge, zbog toga su mladi i o slozi mogli da slože svoja razmišljanja. Mi smo veoma radosni i ponosni smo na decu jer svake godine, sada već četvrti put, uspešno obrađuju zadatke i vraćaju se kući sa nekim nagradama" kaže Đenđi Kormanjoš Katona, nastavnica, osnovna škola „Petefi Šandor" Senta.

Senta
Budimpešta
nagrade
učenici

Slične vesti

Najnovije

19:35, Frissítve: 19:40

U Somboru obeležen Dan grada

Na centralnoj proslavi prisutna su između ostalog podsetili na formiranje prvog uređenog parka u Somboru, a predstavljena je i istorija Somborskog pevačkog društva.
16:47, Frissítve: 16:55

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.
20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.