Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uspesi vojvođanskih učenika u Budimpešti

2020-01-22
20:18
Forrás
Pannon RTV
Jedno prvo, dva druga i jedno treće mesto, kao i jednu specijalnu nagradu učenici osnovne škole „Petefi Šandor" iz Sente doneli su kući iz Budimpešte.

Učenici su učestvovali na konkursu u pisanja eseja koji je za Karpatski basen organizovalo slovačko društvo „Paloc". Iz škole je poslato devet takmičarskih radova u kategoriji osnovnih škola. Mladi su se nadmetali u različitim temama, između ostalog o rodnoj zemlji, a pisani su i radovi o obrazovanju na maternjem jeziku.

Pannon RTV

„Bilo je više tema, osim one o rodnoj zemlji. Moglo se pisati o starim zanatima, moglo se pisati o porodičnoj istoriji. Dvoje senćanskih učenika uobličilo je svoje misli o porodičnoj istoriji i bili su uspešni u tome. Međutim, kako smo u godini sloge, zbog toga su mladi i o slozi mogli da slože svoja razmišljanja. Mi smo veoma radosni i ponosni smo na decu jer svake godine, sada već četvrti put, uspešno obrađuju zadatke i vraćaju se kući sa nekim nagradama" kaže Đenđi Kormanjoš Katona, nastavnica, osnovna škola „Petefi Šandor" Senta.

Senta
Budimpešta
nagrade
učenici

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:55

Vakcinacija u Senti se odvija bez prekida

Do sada je skoro 600 građana opštine Senta već primilo vakcinu protiv korona virusa. Vakcina se trenutno daje onima, koji su prilikom registracije izabrali kinesku vakcinu Sinofarm, odnosno onima, koji nisu izabrali ni jednog određenog proizvođača.
16:45, Frissítve: 19:56

Danas počinje emisija „Javni poslovi"

U redakciji Pannon RTV-a kolege su tokom dana već uveliko pripremale teme za emisiju. Informativni emisiju Pannon televizije gledaoci mogu pogledati svakog radnog dana od 18 časova i 5 minuta, posle našeg televizijskog Dnevnika.
16:06, Frissítve: 19:56

Praznik subotičkog „Paulinuma"

Biskupska klasična gimnazija „Paulinum" u Subotici, proslavila je praznik „Obraćenje Svetog Pavla", obeležavanjem Dana škole i proštenjem. Tom prilikom su se prisetili svetog apostola Pavla, po kome je škola dobila ime.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.