Ugrás a tartalomra
illusztráció

Usvojene smernice za proizvodnju i obeležavanje hrane  oznakom: „BEZ GMO proizvedeno"  

2019.05.23
15:02
Forrás
Pannon RTV
Bosna i Hercegovina je prva u regionu sertifikovala i označila proizvode sa regionalnom oznakom kvaliteta 'BEZ GMO proizvedeno'".

Ministarstva spoljjne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je saopštilo, prenosi agencija Tanjug,  — da je BiH prva zemlja u regionu koja je usvojila nacionalne "BEZ GMO" Smernice na osnovu "BEZ GMO Standarda za Dunavski region", u čijem je razvoju učestvovala zajedno sa 14 zemalja.

Na taj način BiH podržava trendove bez GMO proizvodnje hrane bez genetskih modifikacija,a sertifikacijom i označavanjem hrane stimuliše domaću poljoprivrednju proizvodnju  i prehrambenu industriju, ali i istovremeno poštuje prava izbora potrošača.

Oznaka kvaliteta "BEZ GMO Proizvedeno"  je jedinstvena oznaka za ceo region i rezultat višegodišnje saradnje "Dunav Soja udruženja", 14 evropskih ministarstva poljoprivrede i Agencije za sigurnost hrane Bosne Hercegovine i garantuje da je ceo proces proizvodnje kontrolisan i sertifikovan po standardima smernica za prouizvodnju hrane čija autentična genetska struktura nije modifikovana.

proizvodnja
obeležavanje
hrana
BEZ GMO proizvedeno
Bosna i Hercegovina

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.