Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Uveliko traje probni rad u italijanskoj tekstilnoj kompaniji u Bečeju

2020-08-11
17:33
2020-08-12
15:49
Forrás
Pannon RTV
U pogonu I-Novi Tekstili podignutom u Bečeju probni rad je otpočeo u junu. Za sada je zaposleno 80 radnika, ali u planu je da već naredne godine ovde bude blizu 300 radnika.

Krojačice i radnici za sada rade u jednom pogonu šivaone u bečejskoj kompaniji I-Novi tekstili. Najsavremenijom tehologijom, bez šivenja ovde rade kvalitetan donji i sportski veš. „Super se ovde osećam, zadovoljna sam, dobar je radni kolektiv, šefovi, svi su dobri, tako da mislim da ćemo biti jako uspešni" kaže Tijana Šljapić, kontrolorka kvaliteta, I-Novi tekstili, Bečej.

Nikoli Novti ovo je prvo radno mesto. U Italiji je prošao obuku za mehaničara kružnog tkanja: „Svako može da dođe koga interesuju informatika i mehanika ovih mašina za kružno tkanje. Meni se posao dopada, više me interesuje mehanika i održavanje ovih mašina, nego ono što sam učio u ekonomskoj školi."

Nakon godinu dana izgradnje, kompanija je dobila dozvolu za pokretanje probnog rada. Trenutno ima 80 zaposlenih, ali u planu je da početkom naredne godine, kada bude završen deo za tkanje i farbanje, ima oko 280 radnika. Zapošljavanje i dalje traje. Boglarka Taloš, zadužena za ljudske resurse u kompaniji I-Novi tekstili u Bečeju kaže: „Trenutno imamo potrebu za velikim brojem krojačica, ali imamo potrebu i za organizatorima proizvodnje, ni tehničko odeljenje nam nije potpuno, dakle, potrebni su nam  inžinjeri."

Vrednost investicije bila je preko sedam miliona evra.

Bečej
tekstilna kompanija
italijanski
proizvodnja
šivenje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije