Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor/Info TV

Uzbudljivo odbojkaško takmičenje u Kanjiži

2019-04-13
20:24
2019-04-13
20:33
Forrás
Pannon RTV
U organizaciji PU „Naši biseri" na teren je izašlo 77 predškolaca kako bi se otkrilo koje obdanište ima najbolju odbojkašku ekipu.

Među predškolcima u Kanjiži vladalo je veliko uzbuđenje jer je iz svakog opštinskog obdaništa po šestoro mališana stiglo na takmičenje iz odbojke. Igranje odbojke veoma je popularno među decom u obdaništu u opštini Kanjiža. Kako se igra objašnjava Levenete Kermeci, iz grupa Katice, obdanište „Maslačak", Kanjiža: „Loptu treba prebaciti preko mreže, i ako padne, onda nama ide poen, i mislim da idemo do 13, onda može da se uhvati lopta i odmah vrati".

Deca i vaspitačice pripremili su se za takmičenje. Ova igra, između ostalog, razvija spretnost ruku i elastičnost pokreta. „Učenje odbojke je proces. Od najranijeg uzrasta, u malim grupama nastojimo da deca zavole loptu, i da se igramo takvih igara u kojima koristimo loptu, da kada stignu u predškolski uzrast, da su samopuzdani u igri i usvoje pravila odbojke" kaže Monika Dognar, vaspitačica, obdanište „Suncokret", Horgoš.

Na takmičenju je pobedilo martonoško obdanište „Duga" i i njihova grupa „Csodabogarak", a drugi su „Beli sokoli" iz Kanjiže, dok su na trećem mestu Horgošani, njihovo obdanište „Suncokret" i tim „Munje".

Kanjiža
odbojka

Najnovije

16:52, Frissítve: 17:03

Oko sto dobrovoljaca dalo krv u Bečeju

To znači da se broj lokalnih davalaca krvi nije smanjio ni u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Poslednjih meseci je, međutim, na nivou zemlje manje davalaca, pa su i zalihe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine pri kraju.

Najčitanije

Pomozimo porodici Šuranji

Drva za ogrev, građevinski materijal, topla odeća, hrana - sve to nedostaje u kući porodice Šuranji, koja živi u teškim uslovima. Šestočlanoj porodici je potrebna pomoć.