Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor/Info TV

Uzbudljivo odbojkaško takmičenje u Kanjiži

2019.04.13
20:24
2019.04.13
20:33
Forrás
Pannon RTV
U organizaciji PU „Naši biseri" na teren je izašlo 77 predškolaca kako bi se otkrilo koje obdanište ima najbolju odbojkašku ekipu.

Među predškolcima u Kanjiži vladalo je veliko uzbuđenje jer je iz svakog opštinskog obdaništa po šestoro mališana stiglo na takmičenje iz odbojke. Igranje odbojke veoma je popularno među decom u obdaništu u opštini Kanjiža. Kako se igra objašnjava Levenete Kermeci, iz grupa Katice, obdanište „Maslačak", Kanjiža: „Loptu treba prebaciti preko mreže, i ako padne, onda nama ide poen, i mislim da idemo do 13, onda može da se uhvati lopta i odmah vrati".

Csendir Viktor/Info TV

Deca i vaspitačice pripremili su se za takmičenje. Ova igra, između ostalog, razvija spretnost ruku i elastičnost pokreta. „Učenje odbojke je proces. Od najranijeg uzrasta, u malim grupama nastojimo da deca zavole loptu, i da se igramo takvih igara u kojima koristimo loptu, da kada stignu u predškolski uzrast, da su samopuzdani u igri i usvoje pravila odbojke" kaže Monika Dognar, vaspitačica, obdanište „Suncokret", Horgoš.

Na takmičenju je pobedilo martonoško obdanište „Duga" i i njihova grupa „Csodabogarak", a drugi su „Beli sokoli" iz Kanjiže, dok su na trećem mestu Horgošani, njihovo obdanište „Suncokret" i tim „Munje".

Kanjiža
odbojka

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.