Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor/Info TV

Uzbudljivo odbojkaško takmičenje u Kanjiži

2019-04-13
20:24
2019-04-13
20:33
Forrás
Pannon RTV
U organizaciji PU „Naši biseri" na teren je izašlo 77 predškolaca kako bi se otkrilo koje obdanište ima najbolju odbojkašku ekipu.

Među predškolcima u Kanjiži vladalo je veliko uzbuđenje jer je iz svakog opštinskog obdaništa po šestoro mališana stiglo na takmičenje iz odbojke. Igranje odbojke veoma je popularno među decom u obdaništu u opštini Kanjiža. Kako se igra objašnjava Levenete Kermeci, iz grupa Katice, obdanište „Maslačak", Kanjiža: „Loptu treba prebaciti preko mreže, i ako padne, onda nama ide poen, i mislim da idemo do 13, onda može da se uhvati lopta i odmah vrati".

Deca i vaspitačice pripremili su se za takmičenje. Ova igra, između ostalog, razvija spretnost ruku i elastičnost pokreta. „Učenje odbojke je proces. Od najranijeg uzrasta, u malim grupama nastojimo da deca zavole loptu, i da se igramo takvih igara u kojima koristimo loptu, da kada stignu u predškolski uzrast, da su samopuzdani u igri i usvoje pravila odbojke" kaže Monika Dognar, vaspitačica, obdanište „Suncokret", Horgoš.

Na takmičenju je pobedilo martonoško obdanište „Duga" i i njihova grupa „Csodabogarak", a drugi su „Beli sokoli" iz Kanjiže, dok su na trećem mestu Horgošani, njihovo obdanište „Suncokret" i tim „Munje".

Kanjiža
odbojka

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.