Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vakcina štiti od umiranja – evo i dokaza

2021.09.18
13:37
2021.09.18
14:50
Forrás
portfolio.hu
Novi podaci pokazuju da je među vakcinisanima značajno manji broj smrtnih slučajeva od virusa korona.

Podaci koje je objavila nacionalna statistička služba Engleske, pokazuju da je značajno manji rizik od smrtnosti među onima koji su vakcinisani sa dve doze cepiva, nego među nevakcinisanima. Prema najsvežijim podacima u Engleskoj je u periodu od 2. januara do 2. juna od virusa korona preminula ukupno 51.281 osoba, među njima bilo je samo 640 onih koji su primili obe doze vakcine, ali u tom broju bilo je i onih koji su već bili zaraženi virusom pre nego što su primili vakcinu. Rizik od smrtnog ishoda značajno je niži među onima koji su dobili obe doze zaštitnog cepiva, nego kod onih koji su dobili samo jednu dozu ili uopšte nisu vakcinisani – pokazuju podaci.

umrli
korona virus
koronavirus
vakcina

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.