Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Vakcinacija nastavljena i u Kovačici

2021.02.26
18:46
2021.02.26
18:56
Forrás
Pannon RTV
Vakcinacija protiv korona virusa je u punom jeku i u opštini Kovačica. Svi koji žele da se vakcinišu mogu da biraju između kineske vakcine Sinofarm, američko-nemačke vakcine Fajzer-Biontek i vakcine AstraZeneka.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Borka Filićev je došla da primi vakcinu iz Uzdina. To je za nju bila druga doza. Nije primetila nikakve neželjene efekte nakon prve doze. Odlučila se za kinesku vakcinu: „Za mene je, čini mi se, ona najbolja. Operisali su me zbog problema sa srčanim zaliscima, pa zbog toga mislim da je to jedna dobra vakcina, zato sam primila Sinofarm."

Daniel Nikolić iz Kovačice radi u Slovačkoj. Došao je kući da primi vakcinu protiv korona virusa: „Nije mi važno koju ću vakcinu primiti, jer želim da putujem bez problema. Trenutno još uvek nije jasno kakav će biti stav EU u vezi sa drugim vakcinama."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Važno je da se vakcinišemo samo onda ako smo zdravi, naglašavaju stručnjaci.

Dr Ana Nedeljković, lekar opšte prakse, Kovačica: „Pitam svaku osobu da li ima neko akutno oboljenje, da li ima temperaturu, da li kašlje, da li je imala kontakt sa Kovid-pozitivnim pacijentom, to je prvo što ih pitam, a zatim sledi merenje krvnog pritiska, pregled pluća, pregledam njihovo grlo, ako se radi hroničnom bolesniku, pitam ga da li se redovno leči, pitam ga da li uzima lekove."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

U opštini Kovačica je do sada više od 3000 ljudi vakcinisano protiv korona virusa.

Dr Svetlana Gavrilović, pedijatar, Kovačica: „Najveće interesovanje vlada za kinesku vakcinu, nju je primilo 1700 ljudi, a zatim sledi Fajzer. Sada je već na raspolaganju i AstraZeneka."

Nadležni su objasnili da se trenutno vrši vakcinacija sa prvom dozom, ali da se paralelno sa tim u Kovačici odvija i revakcinacija.

Kovačica
vakcinacija
nastavljena
korona
virus

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon