Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

2021.02.19
20:18
Forrás
Pannon RTV
I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Revakcinacija se na punktovima za imunizaciju Doma zdravlja u Senti odvijala i u petak pre podne. Građani koji su se odazvali smatraju da je vakcinacija važna, jer kako kažu, samo na taj način možemo zaustaviti celu epidemiju.

Marija Tot Pal: „Tako je užasno to da ne možemo nigde, uvek ova zatvorenost. I za mlade ljude. Ja sam sada već kod kuće, ne idem napolje, ali ni mladi ljudi ovako ne mogu izlaziti. I pored činjenice da sam kod kuće, deca idu u kupovinu, bez obzira na to, smatram da je važno da je primim."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Čongor Lerinc, koordinator opštinskog Kontakt centra, smatra da se građani ponašaju odgovorno. O tome svedoči i činjenica da je skoro 20 odsto odrasle populacije već vakcinisano.

„To znači da se uskoro približavamo cifri od 3000 doza, što mislim da svedoči o jednoj zrelosti koja celoj zajednici u Senti daje vrlo dobro ocenu."

U petak popodne, 180 pacijenata je vakcinisano u Domu zdravlja Senti, a skoro 200 pacijenata je primilo vakcinu na novootvorenom punktu za vakcinaciju u bolnici.

vakcinacija
Senta
vakcina
korona
virus

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!