Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vakcine „Fajzer"-„Bajontek" stigle i u Adu

2021-01-14
16:27
2021-01-14
19:05
Forrás
Pannon RTV
U Domu zdravlja u Adi danas rano popodne pelcovano je 40 zdravstvenih radnika vakcinom protiv virusa korona koju su razvili „Fajzer" i „Bajontek".

Od 80 zaposlenih u zdravstvenoj ustanovi, njih polovina je izabrala ovo cepivo, dok se njih 20 odlučilo za rusku vakcinu. Oni će je dobiti u nekom kasnijem terminu. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Saradnici Zavoda za javno zdravlje iz Kikinde sa vakcinama su stigli u Adu nešto posle 13 časova. Nakon kraćih priprema dr Andraš Balog, direktor Doma zdravlja prvi je primio vakcinu.

„Mi smo još pre više od nedelju dana trebali da se izjasnimo o tome ko je spreman da primi vakcinu, kao i kojeg proizvođača. Danas je došla na red „Fajzer" -„Bajontek" vakcina koju će primiti 40 zaposlenih koji su tokom pre podneva i pregledani" rekao je dr Andraš Balog direktor Doma zdravlja u Adi. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virus korona i dalje je prisutan u opštini. Prema poslednjim podacima zaraženo je preko 100 osoba, kaže direktor.

„Prema jučerašnjoj objavi u Adi ima 135 aktivno zaraženih, koji su u onom okviru od dve sedmice. Od početka epidemije na teritoriji opštine Ada registrovali smo 445 slučajeva."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Direktor je dodao da se zarazilo 15 zaposlenih u Domu zdravlja, a jedan kolega je u decembru izgubio bitku sa virusom kovid 19. 

Ada
vakcina
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.