Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vakcinisani u Kanjiži nemaju nikakve nuspojave

2021.01.02
07:05
2021.01.02
18:03
Forrás
Pannon RTV
Stariji sugrađani koji su pre nedelju dana u Kanjiži vakcinisani protiv virusa korona, dobro se osećaju i nemaju nikakve nuspojave.

U Gerontološkom centru u Kanjiži ukupno 80 osoba je primilo vakcinu na dobrovoljnoj bazi. Oni su pod stalnim lekarskim nadzorom, kako bi se kontrolisalo njihovo zdravstveno stanje.

Karolina Đolaj, direktorica Doma zdravlja u Kanjiži naglašava da nije svaka starija osoba u situaciji da primi vakcinu koju su zajedno razvili „Fajzer" i „Bajontek": „U slučaju alergija, kao i ukoliko je toliko oslabljen imuni sistem, odnosno osoba ima takvo hronično oboljenje zbog kojeg ne može da se izbori ni sa zaštitnim vakcinisanjem."

Pannon RTV
vakcinisani
vakcina
virus
korona
nuspojave
Gerontološki centar

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.