Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vatrogasci u Utrinama i Mola dobili nova vozila

2020.02.10
18:23
Forrás
Pannon RTV
Dobrovoljna vatrogasna udruženja dobila vrednu pomoć opštine Ada.

Dobrovoljna vatrogasna društva u Utrinama i Molu dobila su nova vatrogasna vozila i opremu. Opština Ada je za tu namenu izdvojila 26 miliona dinara. Dobrovoljno vatrogasno društvo u Utrinama broji 30 članova, a ne služi samo u selu već i okolnim naseljima. Do sada su imali samo jedan kamion i traktor. Predsednica Dora Mikloš kaže da će zahvaljujući novom vozilu moći da brzo reaguju i stignu na lice mesta.

DVD u Molu već skoro 40 godina funkcioniše bez vozila. Do sada su samostalno rešavali izlazak na lice mesta. Predsednik Čaba Kasaš kaže da je ovo veliki proboj i velika pomoć.

Gradonačelnik Ade Zoltan Bilicki kaže da je opština prošlogodišnjim budžetom izdvojila 26 miliona dinara, obnovljena je i oprema vatrogasaca u Adi, koji su dobili hidraulične sekače i drugu ozbiljnu opremu, a uskoro će dobiti i savremeno vatrogasno vozilo.

Utrina
Mol
vatrogasci
Ada
Zoltan Bilicki

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.