Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Važan je kontinuitet zajedničkih sednica srpske i mađarske vlade

2021.09.08
19:42
Bitno je da postoji kontinuitet u organizaciji zajedničkih sednica srpske i mađarske vlade – rekao je našoj redakciji Ištvan Pastor koji je učestvovao na zasedanju vlada u Karmelićanskom samostanu.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je dodao da se ovo ne odvija u duhu formalnih susreta, već u znaku detektovanja problema, rešavanja i izgradnji međusobnih kontakata. Naglasio je da je to najveća tekovina poslednjih godina.

„Da je pre deset godina neko rekao da je ovo moguće, mislim da bi mnogi sa sumnjom gledali u njega. Mnogi od nas smo verovali, i ovo je rezultat tog verovanja, da je i danas ovde realizovana zajednička sednica vlada. Nikada iz Beograda nije došla delegacija sa ovako velikim brojem članova, nikada zajednička sednica dveju vlada nije bila u ovakvoj atmosferi, nikada nisu bili ovako sadržajni razgovori, konkretni u ovoj meri kao sada. Smatram da se to ogledalo i na konferenciji za novinare, u kakvom duhu, kakvoj ozbiljnosti su vođeni razgovori tokom bilateralnih susreta, kao i na zajedničkoj sednici vlada, kojoj sam imao prilike da prisustvujem i da govorim" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Ištvan Pastor
Mađarska
Srbija

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.