Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Važan je razvoj sela

2021.07.21
17:30
2021.07.21
19:27
Forrás
Pannon RTV
Grad Subotica i ove godine podržava manifestacije koje imaju za cilj razvoj poljoprivrede i sela.

Na konkursu grada za razvoj poljoprivrede podršku su, između ostalih, dobile i manifestacija kao što su Trka magaraca u Bačkim Vinogradima, Berbanski dani u Hajdukovu i na Paliću, Dani belog luka na Šupljaku, Festival mlade rakije u Ljutovu, kao i Biofest. Iz budžeta je za ove namene izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Pannon RTV

Dan sela Šupljaka istovremeno je i festival posvećen belom luku i Udruženje za razvoj zajednice Ludaš prikuplja novac za njegovo organizovanje. Marta Šereš, predsednica Udruženja kaže da bez podrške grada Subotice i ne bi mogli da organizuju ovo tradicionalno dešavanje.

„Ovih 150 hiljada dinara pomoći će nam da ugostimo, organizujemo, da ozvučimo i pripremimo muziku" kaže Marta Šereš, iz Udruženja za razvoj zajednice Ludaš.

Pannon RTV

Ovo je već treća godina kako organizatori Festivala mlade rakije u Ljutovu uspešno konkurišu za novac namenjen udruženjima građana u oblasti poljoprivrede.

„Sredstva najčešće dobijamo nakon manifestacije, jer je potrebno sve dokumentovati. Novac ćemo utrošiti, što smo i naveli u projektu, za ono što nam je potrebno: trake, medalje, pozornica, ozvučenje, mnogo je toga. Kada sve to uradimo dobićemo novac, dobićemo račune, sve uplatiti, i nakon toga napisati finanijski izveštaj koji ćemo ponovo predati gradu" kaže Saša Kopilović, predsednik Udruženja proizvođača i ljubitelja rakije „Subotička peščara".

Pannon RTV

Svake godine krajem maja grad Subotica raspisuje konkurs za podršku onim udruženjima građana koji organizuju manfiestacija poljoprivrednog karaktera ili su usmerene na razvoj sela. Ove godine u gradskom budžetu u te svrhe je namenjeno 2,5 miliona dinara, a na konkurs se javilo 22 udruženja građana.

„Svi podnosioci su posredstvom pisarnice na vreme predali dokumenta. Kada je komisija pregledala predate formulare, pokazalo se da moramo da odbijemo četiri udruženja jer nisu ispunjavala određene uslove. Tako je sada 18 udruženja dobilo finansijsku podršku. Iznosi se kreću od 80 hiljada do 150 hiljada dinara. Iznos od 150 hiljada dinara je inače maksimalan iznos koji se mogao tražiti, što je u konkursu i navedeno. Na taj način je raspoređeno 2,430 miliona dinara" objasnio je Aleksandar Vitković sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine grada Subotice.

Pannon RTV

Predstavnici udruženja građana ove sedmice u periodu od 9 do 10.30 časova mogu da potpišu ugovore u Gradskom uslužnom centru, na šalteru 15. U sredu je već 13 udruženja potpisalo svoje ugovore.

razvoj
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.