Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Velik broj obolelih od korone u Mađarskoj

2022.01.10
15:10
Forrás
koronavirus.gov.hu
Tokom vikenda registrovano preko 14 hiljada obolelih.

U Mađarskoj je tokom proteklog vikenda registrovano 14 655 novoobolelih od korone. Umrlo je 167 lica, čime je ukupan broj umrlih od početka pandemije porastao na skoro 40 hiljada ljudi. Na bolničkom lečenju se nalazi 2931 lica, od kojih 281 na respiratoru. Broj vakcinisanih u Mađarskoj je 6,3 miliona.

korona virus
Mađarska
obolelih

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.