Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián/korábbi felvétel

Velik pritisak migranta na granici

2020.10.19
12:41
Forrás
Pannon RTV
Mađarska policija zaustavila preko 400 ilegalna prelaska tokom vikenda.

Prema informacijama mađarske policije, od petka do nedelje su pripadnici policije i vojske reagovali protiv ilegalnog prelaska 407 lica na mađarskoj granici. Od toga je u petak zabeleženo 155, subotu 99 i nedelju 138 slučajeva, a dotične su uputili da se vrate preko privremene žičane ograde na granici.

Na granici ka Rumuniji i Hrvatskoj je zaustavljeno 15 migranata.

Tokom cele protekle nedelje je na teritoriji cele Mađarske zaustavljeno 923 migranata, a zatim su otpraćeni da se vrate nazad.

Zbog sumnje na krijumčarenje je pokrenut postupak protiv šest osumnjičenih, pokazuje zvanična statistika mađarske policije.

pritisak
migrant
granica
policija

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.