Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Robert Vujkovic

Velika investicija stiže u Mađarsku

2022.08.12
15:55
2022.08.12
16:01
Forrás
Pannon RTV
Najavili su najveću investiciju Mađarske do sada. Kineska kompanija „Contemporary Amperex Technology Co. Limited" (CATL), najveći svetski proizvođač akumulatora, u Debrecinu osniva svoju drugu evropsku fabriku.

Vrednost ovoga biće oko 3.000 milijardi forinti, gradiće se na površini od 221 hektara i otvoriće oko 9.000 novih radnih mesta. Ovu vest je saopštio Levente Mađar, zamenik ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske. Naglasio je da je rat u Ukrajini povukao Evropu u ekonomsku krizu. Cilj vlade je da Mađarska bude izostavljena iz ovoga kao lokalni izuzetak.

Kompanija je u svom saopštenju naglasila: Mađarska - a posebno Debrecin - ima stabilno poslovno okruženje, razvijenu infrastrukturu i logističke veze, dugogodišnju automobilsku industriju i značajnu konkurentnu radnu snagu, što je čini savršenim izborom za CATL-ovu drugu evropsku fabriku akumulatora.

Projekat, koji će se realizovati u Južnom industrijskom parku u Debrecinu, snabdevaće akumulatorske ćelije i module evropskim proizvođačima automobila.

Mađarska
Kineska
Contemporary Amperex Technology Co. Limited
akumulator
Debrecin

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.