Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Velika potražnja za mesom na Mlečnoj pijaci

2019-09-08
14:00
Forrás
Pannon RTV
Na brojnim tezgama u Subotici može se naći živinsko, svinjsko, juneće, ali i ovčije meso.

Kupci su zadovoljni cenama, odličan je kvalitet namirnica, a izbor je zaista velik. Vikendom je najveća potražnja mesa i mesnih prerađevina.

Na subotičkoj Mlečnoj pijaci veliki je izbor proizvoda od mesa. Prodavci smatraju da su ponuda i cene mnogo povoljnije u odnosu na one u prodavnicama. Meso se obično najviše kupuje tokom vikenda.

Stalni posetioci pijace imaju svog omiljenog prodavca gde uzimaju namirnice. Osim svežeg mesa, prodavci nude i veliki broj delikatesa: „Obično ovamo dolazim, jer je odličan kvalitet. Kupujem povrće, slaninu, kobasicu."

Zaista je velika potražnja za živinskim mesom na Mlečnoj pijaci. Pred tezgama u redu čekaju kupci kako bi odabrali meso peradi za nedeljni ručak. „Uobičajeno kupujem piletinu, a neki put, veoma retko, svinjetinu. Svake nedelje dolazim na pijacu. Ukoliko gledamo u odnosu na naše plate, cene su solidne."

Kilogram celog pileta je 260 dinara, petao je 300 dinara, dok je pačije i guščije meso 500 dinara.

„Mogu da kažem da sve prodamo što donesemo. Imamo svežu robu. Prodamo i piletinu, i svo živinsko meso" kaže Gizela Tari Guljaš, prodavačica.

Oni koji vole mrsnije zalogaje, mogu da biraju iz široke ponude svinjskog i junećeg mesa. „Ovde imamo svinjsko, juneče, ovčije meso. Svinjski but je 550, juneći 760, a ovčiji 429 dinara" kaže Josip Lajko, prodavac.

Kupci kažu da cene ne odskaču mnogo od onih koje su u prodavnicama. U zavisnosti od vrste mesa, može se uštedeti od 10 do 20 dinara po kilogramu, ukoliko se pazari na pijaci. Osim toga, zahvaljujući velikom prometu, u korpu potrošača stiže sigurno sveže meso.

Subotica
Mlečna pijaca
meso
živinsko meso
svinjsko meso
juneće meso
ovčije meso

Slične vesti

Najnovije

20:19

Fudbalsko ludilo u Mužlji

U Fudbalskom klubu "Lehel" u ovom banatskom selu, treninzi sa najmlađima počeli su pre pola godine, a broj dece koja igraju fudbal se već popeo na sto. Među njima je i dosta devojčica.

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.