Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Velikim porodicama stigla pomoć mađarskog Karitasa

2017.12.13
14:26
Forrás
Pannon RTV
Katolički Karitas Mađarske podelio je božićne poklone za preko sto velikih porodica u Vojvodini.

Subotičko udruženje velikih porodica "Smajl" je povodom podele paketića za porodice sa mnogo dece organizovalo i lutkarsku predstavu, a zatim su nastupili betlehemari. Katolički Karitas Mađarske je u Suboticu uputio 120 polklon paketa, a direktor organizacije Gabor Eči je rekao da već više godina vrše ovu službu zahvaljujući uskoj vezi sa subotičkim Karitasom. Dodao je da dobro poznaju ovdašnju situaciju i okolnosti, te smatraju da će ovim malim poklonima, kao i onima koje donose tokom godine, uspeti da pomognu ovdašnjim mađarskim porodicama.

Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Konzul subotičkog generalnog konzulata Republike Mađarske Radovan Rus je domaćici božićne manifestacije udruženja velikih porodica, Emeši Benak-Buču predao zastavu Mađarske, dok je zamenik državnog sekretara Ministarstva ljudskih resursa Atila Fulop kazao kako za vreme adventa u prvi plan dolaze ljudske veze. Ljudi se prvo sete svojih porodica, zatim manjih sela, opština, gradova u kojima žive, ali je isto tako važno da se bez gledanja na državne granice naglasi i nacionalni identitet i jedinstvo sa nacijom, što je zalog opstanka – dodao je Fulop. Ministarstvo nije došlo praznih ruku, takođe su doneli poklone za velike porodice. Darove je spremila i Istočno-Evropska misija.

Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Predsednica udruženja "Smajl" Emeše Benak-Buču, koja je majka troje dece, rekla je kako svakako žele da se koncentrišu na radost i dobro, a ne na probleme, jer se i ova svečanost tiče radosti i lepih stvari. Ona je dodala da pomoć udruženju ne stiže samo pred praznike, već tokom cele godine.

Karitas

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.