Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Velikoj Britaniji nedostaju sezonski radnici iz istočne Evrope

2020-03-29
20:02
2020-03-29
20:09
Forrás
Gardijan
Ujedinjenom Kraljevstvu potrebno je oko 90 hiljada sezonskih radnika kako bi obavili neophodne radove u poljoprivredi.

Prema pisanju lista „Gardijan" nema dovoljno radnika za obavljanje prolećnih poslova zbog čega vlada mora da preduzme hitne korake. U humanitarnoj organizaciji „Konkordija" kažu da bi trebalo otpočeti sa masovnim dovodjenjem radnika u Veliku Britaniju, ali to onemogućava činjenica da je u većini zemalja zabrana kretnja zbog epidemije. Zbog toga su Englezi praktično odsečeni od jeftine radne snage iz Evrope. Ovo se ne događa prvi put. Prošle godine je inače 98 odsto berača voća na britansko ostrvo stiglo iz Rumunije i Bugarske. Proizvođači sada pokušavaju da sezonske radnike pronađu među onima koji su ostali bez posla u ugostiteljstvu.

Velika Britanija
sezonski radnici
Evropa
Ujedinjeno Kraljevstvo
nedostaje
poljoprivreda

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.