Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ/ bg

Vesić se u Budimpešti sastao sa mađarskim preduzetnicima i najavio poslovni forum u Beogradu

2023.03.29
12:55
2023.03.29
16:43
Forrás
Tanjug
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić susreo se u Budimpešti sa mađarskim preduzetnicima u organizaciji mađarske Trgovinske i privredne komore i Udruženja mađarskih građevinskih preduzeća.

Najavio da će ove godine u Beogradu biti organizovan zajednički poslovni forum srpskih i mađarskih kompanija.

"Dobra politička klima između Mađarske i Srbije svakako zaslužuje i bolju ekonomsku saradnju. Imamu dobre i važne projekte između dve države, ali neophodno je da više sarađuju i privatne kompanije", rekao je ministar Vesić koji se sastao sa predstavnicima mađarskih građevinskih firmi zajedno sa ministrom građevinarstva i saobraćaja Lazarom Janošem, u okviru dvodnevne posete Mađarskoj.

Vesić je zahvalio Janošu što mu je omogućio da razgovara sa privatnim mađarskim kompanijama iz oblasti infrastrukture, to jest niskogradnje i visokogradnje.

Srbija i Mađarska imaće nove zajedničke projekte na Dunavu i ubrzati kamione na granici

Goran Vesić se sastao danas u Budimpešti sa predsednikom mađarske Privredne komore za Zapadni Balkan Atilom Galambašem, a na sastanku je razmatran srpsko-mađarski sporazum u okviru kojeg je Mađarska obezbedila za projekte u Srbiji 80 miliona evra.

Najavili su da će kandidovati nove zajedničke projekte, a pre svega na Dunavu i da će dve komore raditi na tome da se se ubrza prelaz kamiona preko granice.

Vesić je rekao za Tanjug posle sastanka, u ambasadi Srbije u Budimpešti, da Mađarska pomaže sa 80 miliona evra realizaciju projekata u oblasti infratrukture i zaštite životne sredine u Srbiji. 

Budimpešta
Goran Vesić
Srbija
poslovni forum

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.