Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Viktor Orban: Mađarska potvrdila da je evropska nacija i da joj je mesto u Evropi

2019-05-27
01:21
2019-05-27
17:01
Forrás
Pannon RTV
Premijer Mađarske i predsednik Fidesa se u nedelju uveče, nakon izbora za EP zahvalio biračima na poverenju.

Viktor Orban je rekao: ova pobeda je ohrabrenje od birača da se zaustavi ilegalna migracija i sačuva hrišćanstvo. Interesi Mađarske biće zastupljeni u Briselu, kao i do sada.

„Dugujem zahvalnost onima koji su odlučili da Mađarska ostane Mađarskom, i koji su odlučili da Evropa ostane Evropljanima. Nama Mađarima su izbori za EP bili važni jer je nacionalno jedinstvo veliki potencijal koji se ne može zanemariti. Tamo u Briselu nećemo biti samo mi, nego i Mađari izvan granice i zajedno ćemo zastupati celoviti interes mađarske nacije" rekao je Viktor Orban.

Viktor Orban zahvalio je na radu svih koji su u proteklom periodu na svojim plećima nosili kampanju i koji su doprineli da se postignu ovakvi rezultati: „Pokazalo se da ljudi, da Mađari smatraju da su potrebne promene u Briselu. Potrebne su vođe koje će zastupati interese Evropljana. Vođe koje poštuju nacije Evrope, i potrebne su vođe koje su ponosne na 2000 godina hrišćanske kulture".

Premijer Mađarske je naglasio: Mađarska je pokazala da je snažna, jer su Mađari jedinstveni, i u narednom periodu očuvanje jedinstva biće najvažniji zadatak – dodao je Viktor Orban.

Viktor Orban
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije

Fekszik a másodvetés

Ove godine nevreme obralo rod

Oluja kakvu mnogi ne pamte, najveću štetu napravila je na rodu koji je bio pred berbu: na kukuruzu, kao i voćnjacima punim zrelih jabuka.