Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Viktor Orban: Mađarska potvrdila da je evropska nacija i da joj je mesto u Evropi

2019-05-27
01:21
2019-05-27
17:01
Forrás
Pannon RTV
Premijer Mađarske i predsednik Fidesa se u nedelju uveče, nakon izbora za EP zahvalio biračima na poverenju.

Viktor Orban je rekao: ova pobeda je ohrabrenje od birača da se zaustavi ilegalna migracija i sačuva hrišćanstvo. Interesi Mađarske biće zastupljeni u Briselu, kao i do sada.

„Dugujem zahvalnost onima koji su odlučili da Mađarska ostane Mađarskom, i koji su odlučili da Evropa ostane Evropljanima. Nama Mađarima su izbori za EP bili važni jer je nacionalno jedinstvo veliki potencijal koji se ne može zanemariti. Tamo u Briselu nećemo biti samo mi, nego i Mađari izvan granice i zajedno ćemo zastupati celoviti interes mađarske nacije" rekao je Viktor Orban.

Viktor Orban zahvalio je na radu svih koji su u proteklom periodu na svojim plećima nosili kampanju i koji su doprineli da se postignu ovakvi rezultati: „Pokazalo se da ljudi, da Mađari smatraju da su potrebne promene u Briselu. Potrebne su vođe koje će zastupati interese Evropljana. Vođe koje poštuju nacije Evrope, i potrebne su vođe koje su ponosne na 2000 godina hrišćanske kulture".

Premijer Mađarske je naglasio: Mađarska je pokazala da je snažna, jer su Mađari jedinstveni, i u narednom periodu očuvanje jedinstva biće najvažniji zadatak – dodao je Viktor Orban.

Viktor Orban
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Pravila važe i za bicikliste

Ko pusti dete mlađe od 12 godina da vozi bicikl bez pratnje, ili se dete mlađe vozi bez pravilnog sedišta, može da računa na ozbiljne kazne.

Koncerti i vatromet u Bečeju

Preko vikenda je u potiskom gradu upriličena manifestacija “Bečej noću”. U petak uveče otvorena je izložba, održani su festival kratkog filma i nekoliko manjih koncerata.