Ugrás a tartalomra
MTVA

Viktor Orban: Ostvarili smo ogromnu pobedu

2022.04.04
00:42
2022.04.04
20:07
Forrás
Pannon RTV
Ostvarili smo ogromnu pobedu - rekao je mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Fidesa, kasno sinoć u Budimpešti na skupu vladinih stranaka povodom izbornih rezultata.

Premijer je zahvalio svima na podršci i radu. Posebno je pozdravio Mađare koji žive izvan granica Mađarske i zahvalio im na pomoći, jer smo na ovaj način dobili još jednu priliku da im pomognemo, rekao je Orban: "Pre svega, moram se zahvaliti građanima mađarske na glasanju, a sve što im sada mogu reći je da ćemo učiniti sve što možemo da opravdamo poverenje koje smo od njih dobili večeras. Znamo da je skromnost najvažnija, što je veća pobeda, potrebno je više skromnosti, a priznajemo da se večeras ima zbog čega biti skroman."

MTVA

Iscrpeli smo gotovo svaku priliku za pobedu, rekao je mađarski premijer. Viktor Orban je naveo da su pobedili i u starom izbornom sistemu u dva kruga, 2014.godine, kada je opozicija išla u više kolona, 2018.godine, kada su bili delimično jedinstveni, i sada, kada su bili potpuno jedinstveni.

Viktor Orban, premijer Mađarske: „Naravno, nemamo samo protivnike nego i prijatelje u svetu, a oni su učinili sve za našu pobedu, mislimo dobrim srcem o našim američkim prijateljima, Poljacima, Italijanima, Špancima, Srbima, Slovacima, a takođe i Austrijancima koji su bili uz nas i pomogli nam poslednjih meseci."

MTVA

Ceo svet je u nedelju uveče u Budimpešti mogao da vidi pobedu demohrišćanske politike, konzervativne građanske politike i rodoljubive politike, rekao je mađarski premijer. Šaljemo poruku Evropi da ovo nije prošlost, ovo je budućnost, ovo će biti naša zajednička evropska budućnost - zaključio je Orban, a potom su predstavnici Fidesa i KDNP-a zajedno otpevali pesmu Košuta.

Viktor Orban

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:14

Ne odlaze dok ne dođe do napretka u pregovorima

Subotički traktoristi i dalje uporno nastavljaju borbu za ispunjenje svojih zahteva, a noć su proveli u blizini Gradske kuće. Poljoprivrednici očekuju povoljan razvoj situacije i napredak u pregovorima, a do tada se neće pomerita sa svojih sadašnjih
16:39

U Kini otkriven novi virus

Pretpostavlja se da je virus, koji izaziva, između ostalog, povišenu temperaturu, umor, kašalj, gubitak apetita i bolove u mišićima, prešao na ljude sa životinja.
19:12

Nakon Kolumbije pravac Minhen

Sa takmičenja u bacanju koplja U-20 na svetskom prvenstvu organizovanom u Kolumbiji Adriana Vilagoš iz Malog Iđoša kući se vratila sa zlatnom medaljom. Bacačica koplja ponovo nastupa sledeće nedelje na EP za senione u Minhenu.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.