Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Viktor Orban: Potrebna je administracija otporna na krize

2022.06.20
21:25
Forrás
Pannon RTV
Mađarski premijer je u svom govoru rekao da je Mađarskoj potrebna administracija otporna na krize, jer je zemlja od 2010. godine pogođena prirodnim katastrofama, pandemijom , a sada i uticajima rata.

Premijer Mađarske Viktor Orban uručio je u karmelićanskom manastiru u Budimpešti akt o imenovanju poverenicima Vlade u glavnom gradu i u županijama, nakon čega su poverenici Vlade položili zakletvu.

Viktor Orban je rekao da dolaze veoma teška vremena, ali da je ova Vlada dokazala da - za razliku od svojih protivnika - može da se nosi sa izazovima.

On je naglasio da zbog ekonomskih posledica dugotrajnog rata „treba da zaštitimo ono što imamo", dakle treba da radimo na očuvanju rezultata napretka, koji smo postigli poslednjih godina.

„Vi nesumnjivo vodite jednu kancelariju, ali vam u suštini sada nije potreban zvaničan stav, već se prema ljudima i njihovim poslovima morate ophoditi u jednom partnerskom duhu", poručio je na kraju premijer mađarske novoimenovanim poverenicima Vlade.

Viktor Orban

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.