Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Vila Gurman" u Bačkoj Topoli i čarda „Pikec" u Bezdanu najbolji mađarski smeštaj i restoran u Vojvodini

2021.07.21
18:28
2021.07.21
18:42
Forrás
Panon RTV
Nagrade najboljim turističkim radnicima u prošloj godini uručene su u Budimpešti.

„Vila Gurman 024" iz Bačke Topole najbolji je smeštaj, a čarda „Pikec" u Bezdanu je najbolji mađarski restoran u Vojvodini za 2020. godinu, a na osnovu glasanja u magazinu „Putnik" (Az utazó). Nagrade najboljim turističkim radnicima u prošloj godini uručene su u Budimpešti, a istovremeno nagrađeni su i najbolji mađarski smeštaji i najbolji mađarski restorani izvan granica matične države.

„Vila Gurman 024" proglašena je najbolji smeštaj u Vojvodini za 2020. godinu. Vlasnik kaže da hotel goste dočekuje prijatnim i čistim sobama, dok restoran nudi ukusna jela. Zbog epidemije proteklih godinu i po dana nisu im bile laki.

„Restoranski deo je na žalost često bio zatvoren nezavisno od toga kakva je potreba postojala, ali je smeštaj mogao da funkcioniše i hvala bogu da je mnogo rada urodilo plodom i uspeli smo da osvojimo nagradu i vidim da nam dolazi sve više i više gostiju" kaže Akoš Petkov, vlasnik „Vile Gurman 024".

Pannon RTV

Nagradu za  mađarski restoran u Vojvodini za 2020. godinu osvojila je „Pikec" čarda iz Bezdana, a nedaleko od nje, na drugoj strani granice „Kovač" čarda postala je mađarski restoran godine u Hrvatskoj. Arpad Šipec, vlasnik kaže da čarda funkcioniše kao porodično preduzeće.

„U zatvorenom prostoru imamo sto mesta za sedenje, a terasa, dvorište ima još 120 mesta, potrebno je raditi u dve smene, tako da ne može da se štedi."

Čaba Baldauf, predsednik Saveza mađarskih smeštaja i restorana govorio je o tome da je ova grana verovatno najveći gubitnik krize, zbog toga je važno da preduzetnici uspeju da opstanu.

„Sve ono što karakteriše naše današnje dobitnike, smatram da je to ono zbog čega su delom kod ponovog pokretanja uspeli i oni da počnu sa radom, dakle bili su dobri preduzetnici, imali su rezerve, zadržali su radnu snagu, jasno se vidi da oni od ovoga žive i za ovo žive, to je ono što čine, jer da nije tako veoma verovatno da ne bi bilo moguće da iznova pokrenu posao."

Janoš Arpad Potapi, državni sekretar Mađarske zadužen za nacionalnu politiku izrazio je nadu da će ovogodišnje leto osnažiti domaći turizam.

Pannon RTV

„Poznajem gotovo svakog od nagrađenih, bilo da je iz Mađarske ili preko granice, tako je bilo i u slučaju Vojvodine. Inače, nedavno smo bili u Bačkoj Topoli, poznajem i „Vilu Gurman", i „Pikec" čardu iz Bezdana, tim pre što je bezdanska „Pikec" čarda nedaleko od Bonjhada, gde živim. Stanovnicima Bonjhada ovo je jedno od omiljenih destinacija na putovanju."

Magazin „Putnik" ove godine po 19-ti put je uručio nagrade najboljim turističkim radnicima. Priznanja su podeljena u 30 kategorija a na osnovu glasanja čitalaca i turističkih stručnjaka.

Vila Gurman
Pikec
nagrada

Slične vesti

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.