Ugrás a tartalomra
MTI

Virus korona Mađarska: 873 novozaraženih, 12 preminulih

2021.09.13
10:07
Forrás
MTI
U Mađarskoj su registrovana nova 873 slučaja zaraze virusom korona, a preminulo je 12 pacijenata – objavljeno je u objedinjenom saopštenju za vikend na stranici koronavirus.gov.hu.

Do sada je u Mađarskoj vakcinisano 5.840.588 građana, od kojih je 5.545.538 primilo drugu, a 512.000 i treću dozu vakcine. Od početka epidemije u Mađarskoj je ukupno potvrđeno 815.605 slučajeva zaražavanja, dok je preminulo 30.098 pacijenata. Na bolničkom lečenju je 266 osoba zaraženih visurom korona, od kojih je 34 na respiratoru.

Mađarska
virus
korona virus

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.