Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Virus korona Mađarska: novih 573 zaraženih

2021-01-19
09:50
Forrás
koronavirus.gov.hu
U jednom danu broj registrovanih novozaraženih povećan je za 573 osobe, a preminulo je 111 pretežno starijih, hroničnih bolesnika.

Broj aktivno zaraženih smanjen je na 109.841 osobu, na bolničkom lečenju je 4.445 obolelih od kojih je 309 na respiratoru. Vakcine koje su do sada stigle u Mađarsku su do danas i iskorišćene, do sada je pelcovano 130 hiljada građana, a njih 1.643 dobilo je i drugu dozu vakcine. Većina do sada cepljenih su zdravstveni radnici, a obavljeno je i vakcinisanje desetak hiljada stanara i zaposlenih po gerontološkim domovima.

Mađarska
koronavirus

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".