Ugrás a tartalomra
MTI/Nemes János

Virus korona Mađarska: pridržavajmo se i dalje higijenskih mera

2021.04.20
15:03
2021.04.20
15:11
Forrás
Pannon RTV
Mađarska nastavlja da u Evropi prednjači na polju vakicnacije – istakla je dr Cecilija Miler, glavni zdravstveni inspektor na konferenciji za medije kriznog štaba.

Broj vakcinisanih u Mađarskoj premašio je 3,317 miliona građana, od kojih je 1,4 miliona primilo i drugu dozu cepiva. U poslednjih 24 časa registrovano je novih 1.645 slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je 199 pretežno starijih, hroničnih pacijenata. Na bolničkom lečenju su 8.602 obolela, od kojih je 980 na respiratoru.

„Broj aktivno zaraženih i dalje je visok. To nam poručuje da je među nama mnogo zaraženih. Nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance i pridržavanje svih drugih higijenskih propisa i dalje su od izuzetne važnosti. Ukoliko nedeljne podatke uporedimo za brojkama iz prethodne sedmice, vidimo jednu povoljnu tendenciju, nedvosmisleno registrujemo smanjenje. Broj novoregistrovanih slučajeva, broj zaraženih pao je za 12 odsto protekle nedelje i to znači umanjenje od 7.461 čoveka, što je već značajna brojka" - rekla je dr Cecilija Miler, glavni zdravstveni inspektor Mađarske.

Mađarska
virus
korona
Cecilija Miler
vakcinisani
Evropa

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.