Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

Virus korona Mađarska: raste broj pacijenata na bolničkom lečenju

2021.10.26
11:48
Forrás
MTI
Preminula su 44 pacijenta, a zabeležen je 1.701 novi slučaj zaražavanja virusom korona u Mađarskoj.

Na bolničkom lečenju je 1.685 obolelih od virusa korona, od kojih je 197 na respiratoru. Do sada je zaštitnim cepivom vakcinisano preko pet miliona 941 hiljada građana, od kojih je pet miliona i 721 hiljada primila i drugu dozu. Do sada je treću dozu primilo milion i 120 hiljada građana, javlja MTI.

U Mađarskoj neprekidno raste broj pacijenata kojima je zbog zaraze virusom kovid 19 neophodno bolničko lečenje, ali ih je ipak manje nego u ovom periodu prošle godine, rekao je Janoš Slavik na kanalu aktuelnosti M1. Vodeći lekar Odeljenja infektologije Centralne bolnice južne Pešte dodao je da je delta varijanta mnogo zaraznija nego dosadašnje mutacije, zbog toga je teško predvideti kako će se odvijati epidemija. Naglasio je da je vakcinacija zbog toga sada važna, jer je mnogo manja verovatnoća da će onaj ko je imunizovan dalje širiti zarazu.

Mađarska
korona virus

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije