Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Virus korona Mađarska: za dva dana vikenda 27.209 novozaraženih, preminula 392 pacijenta

2021.11.22
13:29
Forrás
MTI
Otpočela je akcija Nedelja vakcinacije.

U Mađarskoj su preminula 392, pretežno starija hronična bolesnika, a u novih 27.209 slučajeva potvrđeno je prisustvo virusa korona – objavljeno je u sumarnom izveštaju za vikend na portalu koronavirus.gov.hu. Do sada je vakcinisano 6.024.568 građana, od kojih je 5.794.499 primilo i drugu dozu, a 1.834.000 primilo je već i treću dozu cepiva. Od posledica zaraze u Mađarskoj su do sada preminule 33.172 osobe, dok se broj izlečenih popeo na 847.992. Na bolničkom lečenju je 6.451 pacijent oboleo od virusa korona od kojih je 649 na respiratoru.

Danas je otpočela akcija Nedelje vakcinacije. Na punktovima za imunizaciju u mađarskim bolnicama može se primiti vakcina i bez prethodne registracije i zakazivanja termina. Širom države bolnice sa povećanim dozama cepiva očekuju zainteresovane za vakcinaciju, bilo da je reč o prvoj, drugoj ili trećoj, „buster" dozi.

Mađarska
korona virus

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.