Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Virus korona Srbija: 228 novozaraženih, pune se bolnice

2021.07.22
18:37
Forrás
Pannon RTV
Dr Predrag Kon kaže da raste broj zaraženih i da ne smemo da dozvolimo da ponovo na dnevnom nivou registrujemo četvrocifreni broj obolelih.

Slično kao i juče i danas je registrovano novih 228 slučajeva zaraze virusa koronom u Srbiji. Od posledica zaraze u poslednjih 24 časa preminule su tri osobe. Na bolničkom lečenju je 320 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru. U proteklom danu u Srbiji je urađeno 8.969 testiranja.

Bolnice se postepeno pune, a raste i broj novozaraženih virusom korona – izjavio je dr Predrag Kon, epidemiolog za RTS.  Član republičkog kriznog štaba smatra da je ponovo potrebno uvođenje preventivnih mera. Ukazao je na to da je etički potpuno neprihvatljivo da se u ovoj situaciji medicinski radnici ne vakcinišu. Broj pacijenata na bolničkom lečenju i dalje je nizak u odnosu na raniji period, ali to će se promeniti – rekao je Kon.

U odnosu na obaveznu imunizaciju medicinskih radnika ukazao je na to da je polovina zaposlenih u zdravstvu primila vakcinu. Među mladima, posebno ženskoj populaciji, primetno je protivljenje zbog mišljenja da vakcinacija izaziva sterilitet, što je zabluda – izjavio je dr Kon.

Potrebno je i dalje poštovati protivepidemiološke mere, jer raste broj zaraženih i ne možemo da dozvolimo da ponovo na dnevnom nivou registrujemo četvorocifreni broj zaraženih. Iskustvo ništa ne znači, ukoliko ga ne primenimo u praksi – naglasio je dr Kon.

Predrag Kon

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.