Ugrás a tartalomra
Pixabay/mattthewafflecat

Virus korona Srbija: i dalje preko sedam hiljada zaraženih dnevno

2021.09.21
16:50
Forrás
covid19.rs
Svakog dana za oko 200 slučajeva više raste broj pacijenata koji se upućuju na bolničko lečenje zbog zaraze virusom korona.

Prema podacima koji su objavljeni danas u 15 časova, u 7.232 slučaja od ukupno urađenih 25.014  testova na prisustvo virusa korona bilo je pozitivno. Od posledica zaraze preminulo je 38 pacijenata, te je od početka epidemije u Srbiji od nje umrlo 7.846 osoba. Na bolničkom lečenju je 4.837 pacijenata, gotovo dve stotine više nego prethodnog dana. Raste i broj pacijenata koji su priključeni na respirator, trenutno je 188 obolelih u kritičnom stanju. 

Pannon RTV/ Juhász Géza

I dalje raste broj zaraženih u Novom Sadu, kao i na prostoru čitave Vojvodine. Popunjeno je više od polovine kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku. Ova zdravstvena ustanova u stanju je da primi više od 600 pacijenata, trenutno leče 339 obolelih od virusa korona među kojima je 24 na respiratoru. 

koronavirus
Srbija

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije