Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Virus korona Srbija: poboljšava se epidemiološka situacija

2021.01.17
17:57
Forrás
covid19.rs
U poslednja 24 časa registrovano je novih 1.317 slučajeva zaraze među 7.730 testiranih osoba, što znači da je manje od 20 odsto onih koji su testirani bilo pozitivno.

Od posledica zaraze virusom korona preminulo je 20 pacijenata, te je ukupno od početka epidemije preminulo 3.750 obolelih. Stopa smrtnosti kreće se oko jedan odsto. Na bolničkom lečenju je 5.304 osoba zaraženih virusom korona, od toga kod 199 njih stanje je kritično i priključeni su na respirator. Od početka izbijanja epidemije u Srbiji je zaraženo preko 372 hiljade građana, dok je sprovedeno blizu 2,5 miliona testiranja.

Prema pojedinim informacijama Krizni štab u Srbiji sastaće se ponovo u utorak ujutru kako bi razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i prema ovim izveštajima, moguće je da će odlučivati o popuštanju pojedinih mera.

koronavirus
epidemija
zaraza

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.