Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Virus korona Srbija: ponovo preko sedam hiljada novozaraženih

2021.10.21
18:07
Forrás
covid9.rs, Vajdaság Ma, Blic
U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano novih 7.327 slučajeva zaraze virusom korona. Kovid isprave tek početak, kažu lekari.

Epidemije je odnela još 59 života, te je od početka epidemije u Srbiji od njenih posledica preminula 9.331 osoba. Na bolničkom lečenju je 6.711 pacijenata, od kojih je 287 na respiratoru.

Deca predstavljaju veliki epidemiološki rizik, Srbija bi uskoro trebala da pređe na nastavu na daljinu – izjavio je dr Zoran Bekić, koordinator punkta za imunizaciju na beogradskom Sajmu. Kaže da je među nastavnim osobljem stopa vakcinisanih ispod proseka. Ukoliko je mali broj dece imunizovan i ne pridržavamo se mera, onda imamo skok zaražavanja među decom – navodi reči koordinatora informativni portal „Vajdašag Ma". Dr Bekić dalje kaže da su kovid isprave tek početak, a da će se njihova primena vremenom proširiti. Prema njegovim rečima kovid isprava štiti zajednicu i sprečava da se mešaju zaražene i zdrave osobe, a doprinosi i višem procentu imunizacije.

Srbija
korona virus

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.