Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virus korona Srbija: pozitivne tendencije u državi, subotička bolnica se vraća u uobičajeni režim

2021.06.12
17:27
2021.06.13
17:33
Forrás
Pannon RTV
Broj registrovanih novozaraženih u jednom danu i dalje pokazuje tendencije smirivanja, od 7.867 testiranih, njih 119 je bilo pozitivno.

Preminulo je sedmoro pacijenata, te je od pojave virusa u Srbiji do sada preminulo ukupno 6.958 osoba. Na bolničkom lečenju je 488 obolelih, od kojih je 22 na respiratoru.

Epidemiološka situacija u Subotici se stabilizuje – Opšta bolnica u Subotici vraća se na uobičajeni način rada. Dr Gordana Krtinić, epidemiolog ustanove za TV Suboticu je izjavila da je trenutno na bolničkom lečenju šestoro obolelih od virusa korona, a jedna osoba je na respiratoru. Situacija je stabilna, te će u bolnici zatvoriti odeljenje Kovid 1,  i Kovid intenzivno odljenje, te će se hitan prijem vratiti na svoje staro mesto – objasnila je. Sve više specijalista vraćaju u nezarazne zone, i ponovo počinju da se rade specijalistički pregledi – rekla je dr Gordana Krtinić. Ipak, upozorila je, epidemija još nije gotova, u interesu sprečavanja širenja zaraze potrebno je vakcinisati se.

Uspeli smo da postignemo cilj da do 10. juna u Beogradu 650 hiljada građana primi i drugu dozu vakcine protiv virusa korona, što je gotovo 47 odsto – izjavio je Goran Vesić. Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao da je od početka imunizacije u Beogradu utrošeno preko milion i 374 hiljade doza vakcina. Žene prednjače u pogledu imunizacije, dok je prosečna starost vakcinisanih 56,2 godine – rekao je Vesić.

korona

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon