Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virus korona Srbija: situacija se drastično pogoršava

2021.09.13
17:58
Forrás
Pannon RTV
U proteklom danu registrovano je novih 6.249 slučajeva zaraze u Srbiji, nakon obavljenih 21 hiljadu testova. To znači da je gotovo 30 odsto testiranih pacijenata pozitivno na virus kovid 19.

Na bolničkom lečenju je 3.057 pacijenata, što je značajno više nego u prethodnom periodu, a raste i broj zaraženih koji su na respiratoru, te su na veštačkoj ventilaciji 142 obolela. U proteklih 24 časa preminulo je 27 osoba od posledica epidemije. Podaci pokazuju drastičan rast u odnosu na prošli ponedeljak, jer je dve hiljade više zaraženih, 30 osoba više na respiratoru, a umrlo je osam pacijenata više nego pre jedne sedmice.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

U subotičkoj Opštoj bolnici pripremaju nova odeljenja za prijem obolelih od virusa korona. Direktor ustanove objavio je da je to neophodno zbog naglog rasta broja pacijenata. Dr Slobodan Puškar smatra zabrinjavajućim da je 20 odsto pacijenata koji su na bolničkom lečenju, priključeno na respirator. Trenutno je 30 zaraženih na veštačkoj ventilaciji. Među pacijentima na odeljenju intenzivne nege gotovo niko nije vakcinisan – dodao je direktor.

Tanjug/Tara Radovanović

U naredne dve sedmice i dalje će se pogoršavati epidemiološka situacija i broj dnevno zaraženih biće sve viši – izjavio je dr Predrag Kon. Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije smatra da sadašnje protivepidemiološke mere nisu dovoljno efikasne da suzbiju širenje virusa korona i stabilizuju epidemiološku situaciju. Potvrda o vakcinaciji nije rešenje, smatra, osim toga njeno uvođenje je protivustavno. Vakcinacija je jedino rešenje koje može da pomogne.

drastično
pogoršava
epidemija
Srbija
virus
korona
Subotica
kovid
bolnica
Predrag Kon

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.