Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor / Info TV

Više novca za ulepšavanje Kanjiže

2019.04.11
18:49
Forrás
Pannon RTV
Budžet Kanjiže veći za 23,8 miliona dinara nakon prihvaćenog rebalansa na zasedanju Skupštine opštine.
Csendir Viktor / Info TV

Novac će biti utrošen za turizam i uklanjanje divljih deponija. U cilju poboljšanja izgleda grada lokalna samouprava Kanjiže, na osnovu rebalansa i zbirno sa subvencijama, iz ukupno 64 miliona dinara želi da utroši na uređenje prostora između takozvanih A i B višespratnica. U četvrtak je odlučeno da će za ove namene biti više opredeljeno 6,4 miliona dinara.

„Ovaj prostor od Unidoma, od Banke Inteze do kupališta bila bi jedna veoma lepa investicija. To je Pokrajina finansirala, lokalna samouprava u tome ima minimalan udeo. Za Kanjižu to će biti veoma lepo, i za njen centar, to je lepa investicija" rekao je Ede Sarapka, potpredsednik Skupštine opštine Kanjiža.

Csendir Viktor / Info TV

Određeni deo rebalansa budžeta bio je vezan povećanje sume namenjene razvoju turizma. Tu spada i izgrada tehničkih planova za kanjiški sportski-rekreativni i velnes centar za šta je potrebno 12 miliona dinara. Za razvoj turizma ukupno će ove godine biti uloženo 10 miliona dinara.

„Pokušaćemo da damo jedan novi zamah turističkim radnicima. Zbog toga što se uzdamo u to da će turistička strategija koja je prošle godine prihvaćena, Turistička strategija Mađara u Vojvodini, takođe biti pokrenuta upravo kao što je i podrška kroz Prosperitati fondaciju krenula pre tri godine. Zbog toga veoma želimo da ljudi koji se u opštini bave turizmom pripremljeno čekaju raspisivanje ovih konkursa" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Csendir Viktor / Info TV

Opština Kanjiža takođe će više uložiti u uklanjanje ilegalnih deponija, osim toga su za 250 hiljada povećali iznos namenjen za pomoć za novorođenčad, a 1,2 miliona dinara je upućeno za subvencionisanje stanovanja srednjoškolskih učenika u internatu.

Kanjiža
skupština opštine
budžet

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.