Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor / Info TV

Više novca za ulepšavanje Kanjiže

2019.04.11
18:49
Forrás
Pannon RTV
Budžet Kanjiže veći za 23,8 miliona dinara nakon prihvaćenog rebalansa na zasedanju Skupštine opštine.
Csendir Viktor / Info TV

Novac će biti utrošen za turizam i uklanjanje divljih deponija. U cilju poboljšanja izgleda grada lokalna samouprava Kanjiže, na osnovu rebalansa i zbirno sa subvencijama, iz ukupno 64 miliona dinara želi da utroši na uređenje prostora između takozvanih A i B višespratnica. U četvrtak je odlučeno da će za ove namene biti više opredeljeno 6,4 miliona dinara.

„Ovaj prostor od Unidoma, od Banke Inteze do kupališta bila bi jedna veoma lepa investicija. To je Pokrajina finansirala, lokalna samouprava u tome ima minimalan udeo. Za Kanjižu to će biti veoma lepo, i za njen centar, to je lepa investicija" rekao je Ede Sarapka, potpredsednik Skupštine opštine Kanjiža.

Csendir Viktor / Info TV

Određeni deo rebalansa budžeta bio je vezan povećanje sume namenjene razvoju turizma. Tu spada i izgrada tehničkih planova za kanjiški sportski-rekreativni i velnes centar za šta je potrebno 12 miliona dinara. Za razvoj turizma ukupno će ove godine biti uloženo 10 miliona dinara.

„Pokušaćemo da damo jedan novi zamah turističkim radnicima. Zbog toga što se uzdamo u to da će turistička strategija koja je prošle godine prihvaćena, Turistička strategija Mađara u Vojvodini, takođe biti pokrenuta upravo kao što je i podrška kroz Prosperitati fondaciju krenula pre tri godine. Zbog toga veoma želimo da ljudi koji se u opštini bave turizmom pripremljeno čekaju raspisivanje ovih konkursa" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Csendir Viktor / Info TV

Opština Kanjiža takođe će više uložiti u uklanjanje ilegalnih deponija, osim toga su za 250 hiljada povećali iznos namenjen za pomoć za novorođenčad, a 1,2 miliona dinara je upućeno za subvencionisanje stanovanja srednjoškolskih učenika u internatu.

Kanjiža
skupština opštine
budžet

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije