Ugrás a tartalomra

Više od 300 radova stiglo na konkurs muzeja u karantinu

2020.05.17
19:38
Forrás
Pannon RTV
Na konkurs muzeja u karantinu u Mađarskoj pristigao je 361 rad, kroz koje će se posebno odraziti kako su mladi doživeli izdvojenost i zatvorenost zbog epidemije.

Na konkurs se pristiglo 185 likovnih, 116 književnih, 40 filmskih i 20 muzičkih ostvarenja – rečeno je u nedelju na kanalu M1.

Najbolji radovi biće nagrađeni 25. maja.

Mariana Berenji, rukovodilac odeljenja Nacionalnog muzeja Mađarske rekla je da su se najmlađi osvrtali na učenje od kuće, stariji na porodične probleme, napetosti i na to kako su zajedno provodili vreme.

Gimnazijalci su se u svojim konkursnim radovima suočavali sa nedostatkom društva, razmišljanjima u izolaciji, dok su se studenti vraćali na temu nedostajanja porodice.

Muzejima je prijavljeno i više radova koji nisu neposredno povezani sa epidemijom korona virusa.

U zajedničkom konkursu više institucija učestvovao Nacionalni muzej Mađarske, Muzej cirkuskih veština Mađaske, Ludvig muzej, Petefijev književni muzej i Muzej lepih umetnosti – Nacionalna galerija Mađarske, a kasnije im se pridružio i Kraljevski dvorac Godolo i Muzej lovstva Mađarske.

Mađarska
izdvojenost
zatvorenost
epidemija
muzej
karantin
konkurs

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.