Ugrás a tartalomra
Magyar Nemzeti Múzeum

Više od 300 radova stiglo na konkurs muzeja u karantinu

2020.05.17
19:38
Forrás
Pannon RTV
Na konkurs muzeja u karantinu u Mađarskoj pristigao je 361 rad, kroz koje će se posebno odraziti kako su mladi doživeli izdvojenost i zatvorenost zbog epidemije.

Na konkurs se pristiglo 185 likovnih, 116 književnih, 40 filmskih i 20 muzičkih ostvarenja – rečeno je u nedelju na kanalu M1.

Najbolji radovi biće nagrađeni 25. maja.

Mariana Berenji, rukovodilac odeljenja Nacionalnog muzeja Mađarske rekla je da su se najmlađi osvrtali na učenje od kuće, stariji na porodične probleme, napetosti i na to kako su zajedno provodili vreme.

Gimnazijalci su se u svojim konkursnim radovima suočavali sa nedostatkom društva, razmišljanjima u izolaciji, dok su se studenti vraćali na temu nedostajanja porodice.

Muzejima je prijavljeno i više radova koji nisu neposredno povezani sa epidemijom korona virusa.

U zajedničkom konkursu više institucija učestvovao Nacionalni muzej Mađarske, Muzej cirkuskih veština Mađaske, Ludvig muzej, Petefijev književni muzej i Muzej lepih umetnosti – Nacionalna galerija Mađarske, a kasnije im se pridružio i Kraljevski dvorac Godolo i Muzej lovstva Mađarske.

Mađarska
izdvojenost
zatvorenost
epidemija
muzej
karantin
konkurs

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.