Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Više od sto hiljada učenika mogu da putuju „bez granica”

2019-08-22
18:02
2019-08-22
19:55
Forrás
RTV Pannon
Sve je veće interesovanje za program Mađarske vlade, kroz koji deca iz ove države mogu da upoznaju regije van granica nastanjene mađarskim stanovništvom.

Cilj programa „Bez granica” je negovanje i jačanje prekograničnih mađarsko-mađarskih odnosa, i da učenici upoznaju istorijske gradove, sela, odnosno regije u kojima još uvek živi jedna trećina Mađara – istakao je na konferenciji za štampu u Budimpešti Arpad Janoš Potapi, državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku u mađarskoj vladi.

Ove godine je konkurisalo 30% više dece nego ranije što potvrđuje uspešnost ovog programa. To znači da će ovog leta, odnosno u sledećoj školskoj godini moći više od sto hiljada dece da otputuju u Erdelj, u Vojvodinu, u Zakarpatsku oblast, u Slovačku ili u Hrvatsku da bi se upoznali sa učenicima mađarske nacionalnosti, koji tamo žive.  

Program „Bez granica” je pokrenut 2011. godine. Zahvaljujući podršci mađarske vlade od tada su više od trista hiljada učenika stekli uspomene za čitav život kroz putovanja u vangraničnim regijama.

program
bez granica
mađarska vlada
učenici

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije