Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Više stotina glasalo u konzulatu

2019-05-26
17:07
2019-05-26
17:14
Forrás
Pannon RTV
Nakon otvaranja glasačkog mesta u Generalnom konzulatu u Subotici, jedan za drugim pristižu birači.

Ilona Marton iz Bečeja na pitanje zašto je smatrala važnim da dođe da glasa, kaže: „Zbog toga što se problem tiče i nas, i nije svejedno ko će odlučivati u ovim pitanjima, o velikim problemima koji su pred nama, i u kojima smo.“

„Zato glasamo, zato treba da glasamo, da bi u EP dospeli takvi poslanici koji predstavljaju naciju i domovinu, i u isto vreme budućnost Evropske unije“ kaže Jožef Sakač, Bajmok.

Žolt Olajoš kaže: „Mogu samo da podržim Mađarsku. Ovde sam njen predstavnik“. Na pitanje šta očekuje od sastava EP kaže: „Nadam se da će biti bolje. Neće biti ovako popustljivi, već odlučniji. Bolji, odlučniji i snažniji“.

Na pitanje zašto je važno da se izađe na ove izbore Janoš Levai, iz Subotice, kaže: „Zato što je to naša obaveza. Mađar sam, i mnogo sam dobio od mađarske države.“

Ukupno 585 registrovanih glasača može da preda svoje glasove u Generalnom konzulatu u Subotici, na biračkom mestu koje je ovde formirano. Ovde takođe primaju i glasove u pismima koja se mogu predati do 19 časova.

Mađarska

Slične vesti

Najnovije

14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.
17:04

Borba protiv ambrozije

Koncentracija ambrozije u vazduhu u Novom Sadu i okolini je veća od dozvoljenog. Situacija se neće poboljšati ni narednih nekoliko dana, kažu zvaničnici.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.