Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Višečasovna čekanja na graničnim prelazima

2021.07.15
12:24
Forrás
Pannon RTV
Ponovo su velike gužve na graničnom prelazu Horgoš-Reske, u pravcu Srbije. Vreme zadržavanja na granici može biti i do pet časova.

Trenutno putnička vozila u zemlju ulaze u šest kolona. Putnicima se savetuje da koriste i alternativne putne pravce.

Istovremeno, vreme čekanja produžilo se  i na malim graničnim prelazima. Na graničnom prelazu Horgoš 2-Reske, u visini magistralnog puta, čeka se preko dva časa, na prelazu Kelebija-Tompa, takođe dva časa, dok je na prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom vreme čekanja oko čas i po. Na ostalim malim graničnim prelazima nema gužve.

U proteklih 12 časova u Srbiju je preko graničnih prelaza na severu ušlo preko tri hiljade vozila i 12 hiljada putnika. Procenjuje  se da će ih za vikend biti još i više, te se na graničnim prelazima može očekivati dolazak gostujućih radnika koji su iz zapadne Evrope krenuli ka kućama, kao i putnika koji su krenuli na godišnji odmor.

granica
čekanje
Horgoš
prelaz
Mađarska

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.