Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Višečasovno čekanje na graničnim prelazima

2021.07.18
17:12
2021.07.18
17:26
Forrás
Pannon RTV
Na ulaz u Srbiju iz pravca Mađarske i dalje se čeka satima, ali i saobraćaj iz Srbije postaje sve intenzivniji. Najveći redovi tokom dana su bili na H1-R1 i H2-R2.

Prema podacima granične policije Horgoš, sinoć od 19 časova do danas u podne na ovom graničnom prelazu prošlo je oko 40.000 putnika. Nadležni organi upozoravaju, pošto smo već na polovini leta, da se redovi modu formirati ne samo na ulazu nego i na izlazu iz Srbije. Oni koji su ranije započeli godišnji odmor, sad se vraćaju u zemlje zapadne Evrope. Zato, ako imaju mogućnost, bolje da biraju manje granične prelaze kao što su Rabe-Kibekhaza, Rastina-Bačsentđerđ ili Bajmok-Bačalmaš, koji su manje opterećeni.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U nedelju u podnevnim satima busevu su se kretali u dve kolone na ulasku u Srbiju, a sve kapije su bile otvorene za putnička vozila. Čak je i na izlaznoj strani bile otvorene dve trake, ali uprkos tome putnici su čekali satima.

Sedat Dauti, Severna Makedonija: “Idemo kući iz Švajcarske u Severnu Makedoniju. Na granici smo čekali dva sata.”

Mladen Borđoški, Senta: “Čekali smo četiri sata na dve granice. Nekako se izdržalo. Imam klimu, poneo sam vodu."

U međuvremenu, redovi na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj su sve duži.

Napuštajući granični prelaz, krećući se autoputem prema Novom Sadu, a zbog priliva gastarbajtera stvorilo se zagušenje na naplatnoj rampi kod Bikova.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa u oba smera su višečasovna čekanja. Na ulaz u Srbiju se čekalo najmanje dva sata a u pravcu Mađarske 3-4 sata. Prostor između dve granice je popunjen, tako da su se busevi zaglavili i teško mogu manevrisati među ostalim vozilima.

Anita Balaž: “Bili smo u Crnoj Gori i sad bismo išli kući u Hajdunanaš, ali već čekamo 2,5 sata.”

Prema navodima zvaničnika, u narednom periodu se na srpsko-mađarskim prelazima mogu očekivati gužve ne samo u danima vikenda, već i u toku radne nedelje i to u oba pravca.

granica
granični prelaz
čekanje

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.